Kisvárosi luxuspaloták Magyarországon - 3 milliárdos otthon, amitől eláll a lélegzet

Göcző Nóra
Írta: ,
Kisvárosi luxuspaloták Magyarországon - 3 milliárdos otthon, amitől eláll a lélegzet

Mindenütt jó, de a legjobb otthon. Sokszorosan igaz ez, ha az otthonunk olyan különleges adottságokkal rendelkezik, mint egy kastély, egy okosház vagy egy wellness oázis. Az ország eladásra szánt, legértékesebb ingatlanjai éppen ilyenek. Közös bennük – horribilis áraikon kívül -, hogy nem a nyüzsgő fővárosban találhatók, hanem háborítatlan, zöld környezetben, apró falvak által körülvett kisvárosokban.

1. Orosházi okosház

Exkluzív wellness oázisként hirdetik azt az orosházai családi házat, amit már 849 millió forintért is meg lehet vásárolni. A különleges otthon a fürdőváros zöldövezeti részén épült meg. S hogy mit takar a wellness oázis elnevezés? A hirdető szerint a családi ház tökéletes kikapcsolódást nyújt a bentlakók számára, hiszen a wellness szállodákat is felülmúló wellness részlegében található egy 5x20 méteres automatizált beltéri medence, mely rendelkezik ellenáramoltatóval, automata takaróval.

A medence mellett helyet kapott egy tízszemélyes jacuzzi, egy nyolcszemélyes finn és egy infraszauna, továbbá egy csúcstechnológiás szolárium és egy minden igényt kielégítő fitneszterem. Az uszodatér ajtajai automatikusan nyílnak, ahogy szintén számítógép vezérli a kert locsolását, de még a gyepvágást is bátran rábízhatjuk a garázsban várakozó robot fűnyíróra. S mivel okosházról van szó, a berendezések a világ bármely pontjáról irányíthatók.

Alapterület: 770 m²
Telekméret: 3 251 m²
Szobák száma: 12
Ár: 849 millió Ft / ingatlan.com

Kisvárosi luxuspaloták Magyarországon - 3 milliárdos otthon, amitől eláll a lélegzet Kisvárosi luxuspaloták Magyarországon - 3 milliárdos otthon, amitől eláll a lélegzet Kisvárosi luxuspaloták Magyarországon - 3 milliárdos otthon, amitől eláll a lélegzet Kisvárosi luxuspaloták Magyarországon - 3 milliárdos otthon, amitől eláll a lélegzet

2. Luxusvilla a Balaton-parti városkában

Balatonfüred, az alig 13 ezer lakosú tóparti város egyik legértékesebb ingatlanja vált eladóvá. A 12 szobás családi ház rendkívüli adottságokkal rendelkezik és a tulajdonosa szerint színvonalas épületgépészeti berendezésekkel büszkélkedik sokak álmainak otthona. Az épületben látványos helyiség kapcsolatokkal és többszörös belső szinteltolással valósították meg a „luxi” életérzést. Alsó szintről a medence fölött ívelő üveglépcsőn felsétálva jutunk az előtérbe.

A ház valóban minden luxust kielégít. Van benne bőrfoteles mozi szoba, fitnesz- és biliárd terem, feszített víztükrű, 60 nm-es medence fekvő masszírozóval, nyakzuhataggal, finn- és infraszauna, gőzkabin, borospince, tökéletesen felszerelt konyha. A kerti utak burkolata természetes kőből, a kerítések kovácsoltvasból készültek. A tetőtéri szinten nappalin kívül több lakosztály is van, ha vendégeket fogadnánk. Ezek saját gardróbokkal, több fürdőszobával, mini konyhával vannak felszerelve, hogy minél inkább lenyűgözhessük a meghívottakat. Mindezért mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki szeretné a magáénak tudni ezt a Balaton-parti luxus otthont. A meghirdetett ár egy hajszállal több, mint egymilliárd forint.

Alapterület: 1 300 m²
Telekméret: 2 143 m²
Szobák száma: 8+4 fél
Ár: 1,02 milliárd Ft / ingatlan.com

Kisvárosi luxuspaloták Magyarországon - 3 milliárdos otthon, amitől eláll a lélegzetKisvárosi luxuspaloták Magyarországon - 3 milliárdos otthon, amitől eláll a lélegzetKisvárosi luxuspaloták Magyarországon - 3 milliárdos otthon, amitől eláll a lélegzet

3. A múlt század és a modern luxus találkozása

Azok számára, akik kastély jellegű otthonra vágynak és szeretnék ezt egy 19. században épült, ám korhű stílusban felújított, háborítatlan helyszínen megélni, érdemes egy pillantást vetni a kilenc szobás, sárvári palotára. A hozzá tartozó park térkövezett utakkal rendelkezik, ősfákkal, természetes növényzettel borított. Két halastó van a kertben, melyek közül az egyikben fürödni is lehet. A korhű állapotok nagyon harmonikusan keverednek a legmodernebb technikai megoldásokkal az ingatlanban: a meleg vizet napkollektor szolgáltatja, a fűtésrendszer a legmodernebb technológiával lett kialakítva.

Az épületek kívül és belül, illetve a kert is a feng-shui ősi rendezési elvei szerint lett megépítve, berendezve. A kastély földszintjén fekszik a fogadóbelépő, egy hatalmas, emeletre vezető lépcsővel. A földszinten az ebédlő, a hall, a konyha és egy önálló lakrész, illetve egy vendég lakosztály is helyet kapott. Az emeleten a lépcsőről feljutva a felső hallba érünk, jobbra egy nagy szalon, balra hálószoba és mellékhelyiségek. A szalonból lehet kijutni az északi oldali erkélyre. A loggiák között az előreugró részben helyezkedik el középen a nappali, tőle jobbra egy kis szalon, balra egy hálószoba.

A kastélyhoz csatlakozik egy átriummal összekötött másik épület, ahol dolgozószoba és egyéb helyiségek kaptak helyet. A sétányokkal megépített kertben több épület van, melyek akár egy bio-gazdaság kialakítását is lehetővé teszik annak, aki maga szeretné megtermelni az ételei alapanyagát. Az épület-komplexum a parkkal együtt olyan hangulatot áraszt, amely a város zűrzavarából jövő ember minden képzeletét felülmúlja. Béke, csend és nyugalom mindenütt. S mindez nem több, mint 930 millió forintért.

Alapterület: 900 m²
Telekméret: 100 000 m²
Szobák száma: 9
Ár: 919,18 millió Ft  / ingatlan.com

Kisvárosi luxuspaloták Magyarországon - 3 milliárdos otthon, amitől eláll a lélegzet Kisvárosi luxuspaloták Magyarországon - 3 milliárdos otthon, amitől eláll a lélegzet Kisvárosi luxuspaloták Magyarországon - 3 milliárdos otthon, amitől eláll a lélegzet Kisvárosi luxuspaloták Magyarországon - 3 milliárdos otthon, amitől eláll a lélegzet

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató