Nincs is ennél fantáziadúsabb lakberendezési stílus - színes és izgalmas mexikói otthonok

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Nincs is ennél fantáziadúsabb lakberendezési stílus - színes és izgalmas mexikói otthonok

A trópusi mintáknak köszönhetően kerültem közelebb a mexikói lakberendezéshez – előbbibe azonnal beleszerettem, és amikor az inspirációkat gyűjtöttem a teraszunk berendezéséhez, akkor feltűnt, mennyire színes és izgalmas a mexikói stílus, és milyen sok ötletet lehet meríteni belőle. Akár egy-egy kisebb lakrész kiegészítéséhez is remek választás, de szabadtéren, balkonon, teraszon egyértelműen ott a helye!

Merész színek és minták halmozása

Ha te is imádod a minimalizmust és az egyszerűséget, akkor minden bizonnyal neked is túlzásnak tűnnek a tradicionális mexikói otthonok – egyet kell érteni azzal, hogy Európában és a modern amerikai házakban nem éppen jellemzőek ezek a stílusvonások. Azonban nem muszáj egy az egyben átültetned a lakásodba a mexikói trendeket, már az is csodás tud lenni, ha néhány ötletet ellesel.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ami biztos, érdemes tanulnunk a merész színválasztásból, és jó, ha kicsit bátrabbak vagyunk, nem ragadunk le mindenáron a bézs-fehér-szürke vonalon. A mexikói otthonok már akkor is vibrálónak, élettel telinek hatnak, ha csupán a falakat nézzük, és akkor hol vannak még a kiegészítők… A stílus szerint nagyon jól passzol a rózsaszín, vörös a kékkel, a narancssárga a zölddel – és úgy általában ezek a színek egymással. A kiegészítőket illetően népszerűek még a faragott szobrocskák, a kézzel készített, szőtt, geometriai mintákat és csíkokat felvonultató textilek.

Különleges csempék

Egy tradicionális mexikói konyha aligha nyerné el a tetszését egy átlagosan modern igényekre vágyó embernek, aminek több oka is van: a modernitásnak nyoma sincs, a színek vibrálóan élénkek, rengeteg a minta és nem igazán vannak bútorok – ellenben fixen beépített és leburkolt felületek igen. Ezek a konyhák természetesen tökéletesen megfelelnek a helyi igényeknek, azonban itthon célszerű testre szabni őket.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A modern, mexikói stílusjegyeket felvonultató konyha már kiszolgálja a jelenlegi életvitelünk igényeit, ugyanakkor nem szűkölködik a különlegességekben. Bármelyik helyiséget fel lehet dobni a mintás csempékkel, a rusztikus anyagok és a fa ötvözésével. Mai szemmel nézve a mexikói konyha itthon egy kicsit retronak számít, de köztudott, hogy ez a kor újra és újra felbukkan a divatban (most is éppen tarol).

Azonban, ha nem áll tőled távol ez az irányzat, nagyon jó ötlet ötvözni egymással a mintákat. Szintén kihagyhatatlannak bizonyulnak a különféle festett tányérok, amik nem csak a funkciójukat tölthetik be, hanem a falakon is csodálatosan pompáznak.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?