Meseszép ajtókopogtatók és koszorúk karácsonyi hangulatban

Írta: ,

Az adventi koszorúk kihagyhatatlan részét képezik a karácsonyi készülődésnek, de mi a helyzet az ajtókopogtatókkal? Ha van rá időd, érdemes foglalkoznod a bejárat díszítésével is, hiszen itt éri az első benyomás a vendégeidet. Lássunk néhány csodás inspirációt!

1/5 Ültesd a közepére

Hihetetlenül cuki koszorút készíthetsz, ha nem csak a kerek formát, hanem annak belsejét is megtöltöd.

Ehhez a hagyományos dekoráción felül nincs is másra szükséged, mint egy kisebb plüssre: hóemberre, madárkára, vagy éppen egy mikuláscsizmára. Válaszd ki, milyen stílusban szeretnéd elkészíteni a koszorúdat, ám mielőtt a díszítésnek nekilátnál, állítsd bele a formába a plüssfigurát.

Fontos, hogy alul és felül is rögzítsd (vagy, ha nem éri át a koszorút, akkor oldalról fogd hozzá a formához), így egész biztos, hogy nem fog kiesni a dekorációból. Ezután készítsd el a koszorút a megszokott módon, és ügyelj rá, hogy a plüss rögzítési pontjait is gondosan elrejtsd.

Építs egy-két alapanyagra

2/5 Építs egy-két alapanyagra

Csodaszép dekorációt készíthetsz akkor is, ha alig van hozzá alapanyagod – erre jó példa a képen látható inspiráció. Ennél a kopogtatónál csupán különféle tobozokat, és bogyós terméseket használtak, mégis csodásan alkalmi és látványos lett a végeredmény.

Ez a dekoráció akkor is szerencsés választás, ha spórolni szeretnél, hiszen minden egyes alapanyagot beszerezhetsz a természetben, vagy egy közeli parkban.

Ha pedig nem csak pénzt, hanem időt is spórolnál, az élő bogyók helyett válassz műanyagokat – ezek manapság hihetetlenül élethűek, a kész dekorációt pedig így a következő szezonokra is egész nyugodtan elteheted.

3/5 Válassz újrahasznosíthatót

Ha már a spórolásnál tartottunk, meg kell említenünk, hogy a régi, kicsit ütött-kopott karácsonyfadíszekből is csodaszép koszorút készíthetsz.

Egyszerűen forgasd össze úgy a díszeket, hogy a hibájuk hátulra, a ragasztáshoz kerüljön, így gyakorlatilag újszerűnek fognak látszani. Segítségükkel nem csak olcsó, hanem igazán feltűnő és egyedi koszorút is készíthetsz, ami aztán évekig díszítheti az otthonodat a karácsonyi szezonban.

Csodás a látvány úgy is, ha egy-két színnel dolgozol, de akkor sem foghatsz mellé, ha az összes maradék karácsonyfadíszedet felhasználod az ünnepi színkavalkádhoz. Valószínűleg neked is van alapanyagod a kísérletezgetéshez!

Akkor jó, ha csilingel

4/5 Akkor jó, ha csilingel

A karácsony szerves része a csengőszó, és ennek a kedves kis kiegészítőnek az ajtódon különösen nagy hasznát veheted.

Amellett, hogy a különféle formájú és méretű csengők hihetetlenül sokat tudnak dobni a koszorúdon, jól passzolnak a belépő vendégek fogadásához is

Persze ezeket nem csak a koszorún rögzítheted, hanem be is lógathatod őket a dísz közepére – csak arra figyelj, hogy a csengettyűk ne ütközhessenek neki az ajtónak, mert úgy nem fognak szépen csilingelni!

Nem baj, ha nem kerek

5/5 Nem baj, ha nem kerek

Ugye tudod, hogy nem muszáj mindenáron kerek formájú ajtókopogtatóban gondolkodnod?

Ha végképp semmi időd nincs a dekorálásra, akkor ez az ötlet hasznos lehet számodra, hiszen csak egy aprócska csokrot kell készítened a tökéletes díszhez.

Csavarj egy-egy drótot a tobozokba, fogj melléjük néhány különlegesebb fenyőágat, majd a rögzítést rejtsd el egy méretes masnival – már el is készült a villámgyors, ám annál látványosabb ajtókopogtatód!