Meseszép ajtókopogtatók és koszorúk karácsonyi hangulatban

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Az adventi koszorúk kihagyhatatlan részét képezik a karácsonyi készülődésnek, de mi a helyzet az ajtókopogtatókkal? Ha van rá időd, érdemes foglalkoznod a bejárat díszítésével is, hiszen itt éri az első benyomás a vendégeidet. Lássunk néhány csodás inspirációt!

Hihetetlenül cuki koszorút készíthetsz, ha nem csak a kerek formát, hanem annak belsejét is megtöltöd.

Ehhez a hagyományos dekoráción felül nincs is másra szükséged, mint egy kisebb plüssre: hóemberre, madárkára, vagy éppen egy mikuláscsizmára. Válaszd ki, milyen stílusban szeretnéd elkészíteni a koszorúdat, ám mielőtt a díszítésnek nekilátnál, állítsd bele a formába a plüssfigurát.

Fontos, hogy alul és felül is rögzítsd (vagy, ha nem éri át a koszorút, akkor oldalról fogd hozzá a formához), így egész biztos, hogy nem fog kiesni a dekorációból. Ezután készítsd el a koszorút a megszokott módon, és ügyelj rá, hogy a plüss rögzítési pontjait is gondosan elrejtsd.

Építs egy-két alapanyagra

Csodaszép dekorációt készíthetsz akkor is, ha alig van hozzá alapanyagod – erre jó példa a képen látható inspiráció. Ennél a kopogtatónál csupán különféle tobozokat, és bogyós terméseket használtak, mégis csodásan alkalmi és látványos lett a végeredmény.

Ez a dekoráció akkor is szerencsés választás, ha spórolni szeretnél, hiszen minden egyes alapanyagot beszerezhetsz a természetben, vagy egy közeli parkban.

Ha pedig nem csak pénzt, hanem időt is spórolnál, az élő bogyók helyett válassz műanyagokat – ezek manapság hihetetlenül élethűek, a kész dekorációt pedig így a következő szezonokra is egész nyugodtan elteheted.