Mesés dekorációk fényfüzérrel – nem csak az ünnepi időszakra!

Bodnár Alexa
Írta: ,

A fényfüzérek rendre előkerülnek, ha az ünnepekre díszítjük fel a lakást, pedig sokkal izgalmasabb lakásdekorációt is készíthetünk belőle, mintha csak az ablakba lógatnánk, vagy feltekernénk a karácsonyfára. Összeállításunkban mutatunk néhány ötletet, hogyan használhatod úgy a fényfüzért, hogy az ne csak karácsonykor, hanem egész évben különleges díszítőeleme lehessen az otthonodnak!

Kerekes faldekor Kép forrása: woohome.com

Néhány ócska biciklikerék, pár méter fényfüzér és egy kis fantázia a biztos receptje egy lélegzetelállító faldekorációnak, amelynek minden ismerősöd a csodájára fog majd járni.

A biciklikerekeket egymástól eltérő távolságban kell a falra fúrnod, akár egészen a padlótól a plafonig, de hosszában a falon is jól fog mutatni.

Ha már fent vannak, csak csavard rájuk a fényfüzért, és máris kész a dekoráció, amely kisebb helyiségekben akár még alternatív fényforrásként is funkcionálhat.

A klasszikus tündérfény Kép forrása: architecturendesign.net

Mutatós befőttes üvegekbe zárva a fényfüzérek tündérfény hatását tudják kelteni, vagy akár apró szentjánosbogarakét.

Ha egy kicsit elszakadsz ettől a klasszikus lakásdekortól, akár különböző színű üvegpalackokba is teheted a fényfüzéreket, amelyek így színes fénnyel fognak világítani.

Az üvegek remekül mutatnak majd egy kupacban a padlón, akár kiegészítve egy-két szobanövénnyel vagy kerámiatárggyal, de ha van egy üres falipolcod, akkor katonásan sorba rendezve is nagyon szépek lesznek.