Mesés dekorációk fényfüzérrel – nem csak az ünnepi időszakra!

Írta: ,

A fényfüzérek rendre előkerülnek, ha az ünnepekre díszítjük fel a lakást, pedig sokkal izgalmasabb lakásdekorációt is készíthetünk belőle, mintha csak az ablakba lógatnánk, vagy feltekernénk a karácsonyfára. Összeállításunkban mutatunk néhány ötletet, hogyan használhatod úgy a fényfüzért, hogy az ne csak karácsonykor, hanem egész évben különleges díszítőeleme lehessen az otthonodnak!

Kerekes faldekor Kép forrása: woohome.com

1/6 Kerekes faldekor

Néhány ócska biciklikerék, pár méter fényfüzér és egy kis fantázia a biztos receptje egy lélegzetelállító faldekorációnak, amelynek minden ismerősöd a csodájára fog majd járni.

A biciklikerekeket egymástól eltérő távolságban kell a falra fúrnod, akár egészen a padlótól a plafonig, de hosszában a falon is jól fog mutatni.

Ha már fent vannak, csak csavard rájuk a fényfüzért, és máris kész a dekoráció, amely kisebb helyiségekben akár még alternatív fényforrásként is funkcionálhat.

A klasszikus tündérfény Kép forrása: architecturendesign.net

2/6 A klasszikus tündérfény

Mutatós befőttes üvegekbe zárva a fényfüzérek tündérfény hatását tudják kelteni, vagy akár apró szentjánosbogarakét.

Ha egy kicsit elszakadsz ettől a klasszikus lakásdekortól, akár különböző színű üvegpalackokba is teheted a fényfüzéreket, amelyek így színes fénnyel fognak világítani.

Az üvegek remekül mutatnak majd egy kupacban a padlón, akár kiegészítve egy-két szobanövénnyel vagy kerámiatárggyal, de ha van egy üres falipolcod, akkor katonásan sorba rendezve is nagyon szépek lesznek.

Fa az ágy mellett Kép forrása: homebnc.com

3/6 Fa az ágy mellett

A fényfüzért fa alakban a falra is felvarázsolhatod a hálószobába, az ágy mellé.

Ha nem találsz akkora fényfüzért, amelyből a képen láthatóhoz hasonló fát tudsz alkotni, akkor akár festhetsz is egy fát a falra, de a legszebb végeredményt akkor kapod, ha néhány gallyat, vékonyabb ágat rendezel fa alakba vagy állítasz egy csokorba, egy nagyobb állóvázába.

4/6 Világító kalitka

Ha szereted a romantikus hangulatú lakásdíszeket, akkor ez a neked való ötlet.

Ehhez a dekorációhoz a kalitkán és a fényfüzéren kívül fekete fotókartonra lesz majd szükséged.

Ebből vágj ki a fantáziád szerint madarakat, szívecskéket, virágokat, vagy akár pillangókat, és rögzítsd ezeket a kalitka rácsára, mielőtt beletennéd a fényfüzért.

Akár a hálóban a polcon, akár a nappaliban használod is, igazán különleges éke lesz az otthonodnak.

A régi létra új fényben Kép forrása: alexandradesignfinds.com

5/6 A régi létra új fényben

Egy régi, kopott falétra és egy fényfüzér együtt csodálatos dekoráció lehet, és akár még csillár helyett is használhatod.

A létrát érdemes átfestened, mielőtt a plafonra rögzíted, majd ezután csavard rá a fényeket.

A fényfüzéren kívül lógass rá kristálydíszeket, virágokat, vagy akár tollakat, hogy még egyedibb legyen a végeredmény.

Ha nem szeretnéd a plafonra lógatni, akár a fal mellé is állíthatod, de a megfelelő rögzítésről ebben az esetben is gondoskodj.

Mesés függődísz Kép forrása: etsy.com

6/6 Mesés függődísz

Ahhoz, hogy fényes függődíszt készíthess, egy vesszőkoszorúra, némi aranyozott, hobbiboltban beszerezhető láncra, és természetesen fényfüzérre lesz szükséged.

A füzért csavard rá a koszorúra, a láncokkal pedig lógasd fel az alapot.

Ha ezzel elkészültél, néhány láncot lógass is le a koszorún, és az igazán bohém stílusú dekorációért függessz rá kristályokat, tollakat.

Ha el szeretnél kicsit rugaszkodni a fehér verziótól, akkor színes selyemszalagokkal is feldobhatod a függődíszedet.