Mesés álmok gyönyörű baldachinokkal – Így készítsd el!

Bodnár Alexa
Írta: ,
Mesés álmok gyönyörű baldachinokkal – Így készítsd el!

Nem csak a kisbabák ágya fölé illik a baldachin: ez a csodaszép függöny igazán fel tud dobni egy unalmas hálószobát is, és igazi királynőnek érezheted magad, ha beszerzed ezt a kiegészítőt. Mutatunk néhány tippet az egészen egyszerűtől a nagyon látványosig, hogy a bolti baldachinok helyett elkészíthess egy különlegesebb, egyedibb darabot magadnak!

Keretezve Kép forrása: freshouse.de

Igazán ötletes megoldás, ha a baldachinodat úgy építed fel, hogy készítesz hozzá egy keretet, akár bambuszból, ahogy a képen látod, vagy akár vékonyabb lécekből.

Ezután egy nagyobb vászonanyagra lesz szükséged, aminek a szélére egymástól egyenlő távolságra szalagokat varrsz fel, hogy így rögzíthesd a függönyt a keretre.

A még szebb álmokért javasoljuk, hogy te is akassz álomfogót is a falra, ahogy a képen is látod!

Felfüggesztve Kép forrása: brit.co

Egészen egyszerűen készíthetsz baldachint, ha két vékonyabb kötelet feszítesz ki faltól falig az ágyad fölé, és erre lógatsz fel két helyen egy-egy hosszabb vásznat, tüllfüggönyt, vagy akár gyöngyfüzéreket.

Ha még ragyogóbb összhatást szeretnél, akár égősorokat is lógathatsz az ágy fölé, ami egy fehér, de akár színes baldachin esetében is jól mutat.