5 mesébe illő otthoni télikert - Inspiráló megoldások

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5 mesébe illő otthoni télikert - Inspiráló megoldások

Kép forrása: pinterest.com

Mindig is imádtam a télikerteket: pótolni tudják azt a természetközeliséget, azt a bujaságot, ami számomra egy az egyben hiányzik a hideg hónapokból. Sajnos a házunk felújítása során nem tudtuk sehova beszorítani ezt a csodálatos lehetőséget, be kellett érnünk egy otthonos és aranyos terasszal, amit ugyanúgy imádunk. Azonban még mindig bújom az ötleteket, inspirációkat, hátha egyszer találok olyan télikertet, ami a mi otthonunkba is belepasszol…

A télikert nem csak attól lehet télikert, hogy telezsúfolod növényekkel – manapság sokkal jobban passzolnak az elvárásokhoz azok a lakberendezési megoldások, amiket sokoldalúbban ki lehet használni.

Míg régen inkább csak a virágok tárolására használták ezeket a helyiségeket, napjainkban sokszor a nappalik, teraszok, vagy éppen az étkezők, társalgók szerves részét képezik ezek a nyitott és világos terek.

Persze, vétek lenne kihagyni ebből a helyiségből a pompás szobanövényeket és a virágokat, hiszen garantáltan jól érzik majd magukat ott, ahol ennyi fény éri őket.

Azonban a jelenlegi trendek szerint érdemesebb a télikertekre egyfajta természetközeli közösségi térként tekinteni.

Sok otthonban – a miénkhez hasonlóan – nem igazán van lehetőség arra, hogy egy komplett télikertet kialakítsunk.

Ilyenkor jönnek szóba az olyan alternatívák, mint amilyenek a tetőablakok is.

Ezek csodálatosan világossá tudják tenni a teret és nem csak optikailag nagyítják azt: arra ugyancsak lehetőségeket kínálnak, hogy fényigényes, melegkedvelő növényekkel töltsük meg az otthonunkat, igazi kis oázist alakítva ki a tetőtérben.

 

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!