Praktikus tanácsok a vendégszoba kialakításához

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Annyiszor alszanak nálad a barátaid vagy az átutazóban lévő rokonaid, hogy már többször eszedbe jutott kialakítani nekik egy külön szobát a lakásban? Mielőtt nekifognál, néhány dolgot mindenképp érdemes szem előtt tartanod, és van pár tippünk arra az esetre is, ha nem túl nagy a rendelkezésedre álló alapterület.

Ilyen a tökéletes vendégszoba Kép forrása: walmart.com

A tökéletes vendégszoba központi része egyértelműen az ágy, hiszen az a cél, hogy a látogatóid tudjanak egy jót pihenni.

Azonban nem árt még néhány apró figyelmesség annak érdekében, hogy valóban jól érezzék magukat nálad.

Az ágy mellé feltétlenül állíts valamilyen éjjeliszekrényt, vagy ha nem fér el, akkor bármi mást, a lényeg, hogy a látogatók tudjanak rá pakolni.

Nem feltétlenül fognak este olvasni, de általában mindenki készít magának egy pohár vizet, feltölti a telefonját, és szeretne valamit látni is a sötétségben. Szóval a következő fontos kellék az éjjeli lámpa, ami talán még lényegesebb is, mint a komód.

Jól jön legalább egy szék, vagy egy kis puff, amire a vendégeid a ruháikat pakolhatják, de ha hosszabb távra fogadod őket, akkor a szekrény sem árt – biztos te sem szeretsz heteken át bőröndből öltözködni.

A kihúzatató kanapé ideális választás Kép forrása: mydreamcanvas.com

Amennyiben nincs túl nagy helyed, illetve lehetőséged arra, hogy kialakíts egy különálló vendégszobát, úgy jó választás számodra a kihúzható kanapé.

Bár nem a legkényelmesebb lehetőség, néhány napra, egy-egy éjszakára tökéletes.

Sőt, sokan alszanak így a kis garzonjukban éveken keresztül, bár nekik feltétlenül érdemes egy jó minőségű kanapéra beruházni.

A vendégszobába a hagyományos, bővíthető ágyak tehát a célnak tökéletesen megfelelnek.

Ezt a helyiséget egyébként akár más célokra is felhasználhatod, a vendégszoba fele lehet pl. az otthoni irodád, vagy egybeépítheted az olvasósarokkal (főleg, ha vendégszobához méltóan közel a fürdőszoba), így máris kevésbé fogod úgy érezni, hogy túl nagy áldozat a kialakítása.