5 tipp, hogy neked is mediterrán konyhád legyen – Olcsón, pillanatok alatt

Pölz Kitti
Írta: , Frissítve:
5 tipp, hogy neked is mediterrán konyhád legyen – Olcsón, pillanatok alatt

Csodás színek, a tengerpartot idéző minták, vidámságot ébresztő minták, olaszos, eklektikus konyhapult – fogadjunk, hogy te is mindig megállsz a bútoráruházakban a mediterrán stílusú konyhák részlegénél álmodozni egy kicsit! Sokan vagyunk így ezzel, aztán meglátjuk az árcetliket és inkább a fejünket leszegve átslattyogunk a leértékelésekhez - persze ott is remek darabokat lehet találni, de gondoltad volna, hogy fillérekből, áruházlátogatás nélkül is simán varázsolhatsz egy nagyon is délies életérzést a konyhádba? Elég csak néhány apró trükköt bevetned, elővenned a kézügyességed, rászánnod egy kis időt és neked lehet a legegyedibb, minden sablonos megoldást lepipáló konyhád!

Egy másodperc alatt mediterrán hangulatot varázsolhatsz, ha átfested a pult mögött megbújó fal színét (mondjuk narancsos-vörösesre), vagy, ami még jobb, egy zöldes színű, téglahatású csempére cseréled a konyha ezen részét!

Ha ezt kombinálod fából készült polcokkal, nem lesz kérdés, hogy kinek van a leginkább mediterrán konyhája a környéken…

Tipp: Nem kell óriási összegeket költened új csempére, csak vegyél egy szuper színű csempefestéket és kreálj rá egy teljesen más hangulatot!

Az is szuperül mutat, ha több színt variálsz össze, és mozaikosan oldod meg a festést - változatos, vonzó és elképesztően vidám lesz a végeredmény, ráadásul még a kártyaegyenleged is megmarad!

Ne csak a berendezésre és a bútorokra gondolj, ha mostantól igazi mediterrán életérzésben akarod tengetni a mindennapjaidat: tálalj is úgy, mint egy dél-olasz háziasszony!

Bátran tegyél különböző mintákat egy asztalra, a színes-eklektikus terítőket pedig fillérekért is megkaphatod a legközelebbi piacon, nem kell emiatt a nagyáruházba szaladnod.

Tipp: Nagyon feldobja a látványt, ha a különleges tányérokat nem magukban, hanem egy fa-alátéten tálalod - minél több a természetes alapanyag, annál mediterránabb hatást érhetsz el.

Van néhány fából készült karpereced?

Hajtogasd bele a szalvétákat, vagy használd őket gyümölcsök tálalásához!