7 olcsó trükk, amivel mediterrán hangulatúvá változik az otthonod

Szabó Erzsébet
Írta: ,
7 olcsó trükk, amivel mediterrán hangulatúvá változik az otthonod

Kép forrása: pinterest.com

Az imádnivaló mediterrán stílus sosem megy ki a divatból, valamilyen formában mindig felbukkan a lakberendezésben. A mi szívünkhöz jelenleg közelebb állt a modern otthon, ezért ezen az irányvonalon terveztük meg a házunkat, azonban kívülről engedtünk a csábításnak: számos mediterrán stílusjegyet, színt és ötletet felhasználtunk. Most 7 olyan kedvező árú trükköt hoztam, amikkel te is becsempészheted ezt a közkedvelt irányzatot az otthonodba!

A mediterrán stílus egyik alapvető stílusjegye a sok fény – nem is csoda, hiszen a mediterrán országokban sokat tűz a Nap, és az ablakon kitekintve többnyire páratlan látvány tárul elénk.

Ugyanakkor nem jellemző, hogy ezeken a házakon túl nagy ablakok lennének, hiszen azok a funkciójukat tekintve nem túl praktikusak a forróságban.

A modern mediterrán stílusban azonban minél nagyobbak az ablakok, minél több az üveg felület, és minél világosabb egy-egy helyiség, annál jobb.

Ezt persze nehéz utólagosan kivitelezni egy lakáson belül, de annyit mindenképpen megtehetsz, hogy világos, jó légáteresztő függönyöket vásárolsz (esetleg el is hagyod őket), és alap gyanánt a világos színeket részesíted előnyben.

Az elmúlt időben a mediterrán stílus is kicsit átalakult, de amik biztosan a kínálatban maradtak, azok az élénk színek.

Alapvetően két trend közül választhatsz, és érdemes az mellett voksolnod, ami kevesebb anyagi kiadással jár: dönthetsz a világos alap, színes kiegészítők, vagy a színes alap, és a szolidabb, inkább sötétebb kiegészítők mellett.

Egyik változattal sem tudsz melléfogni, és ha bátran használnod a mintákat is, akkor garantáltan feltűnő, vidám lesz a végeredmény.

A nagyon vibráló színek már inkább a trópusi irányba viszik el a stílust, erre érdemes figyelned, egyébként nincs kikötés a színpalettát illetően.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!