5 tipp, hogyan tedd luxusossá a lakásod kevés pénzből

Írta: ,

Kevés pénzből nem könnyű ízléses és exkluzív külsőt kölcsönözni a lakásnak. Még nehezebb a helyzet, ha albérletről van szó, hiszen biztos te sem szívesen költesz egy olyan lakásra több százezer forintot, amiből lehet, hogy egy év múlva elköltözöl majd. De szerencsére nekünk azért van néhány tippünk, amivel otthonosabb, igényesebb és különlegesebb lesz a lakásod!

Rend és tisztaság

Egy lakásátrendezés vagy átalakítás mindig azzal kell kezdődjön, hogy megszabadulsz a fölösleges dolgoktól. Tegyél rendet a fejedben, gondold végig, hogy mire van szükséged, majd nézz szét a konkrét helyiségekben is, hogy mindennek megtaláld a helyét és a rutinját.

Ami fölösleges, azt adományozd el vagy tedd fel a netre, hátha még pénzt is látsz belőle! Ha már csak az van szem előtt, ami tényleg szükséges, akkor könnyebben átlátod a teendőket, és a lakás egésze is letisztultabb hatást kelt majd.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Színek

A színek helyes megválasztása minden lakás esetén nagyon fontos. Ha a lakás nem a tiéd, talán ez az, amivel a legegyszerűbben és legköltséghatékonyabban tudod otthonosabbá tenni a tereket.

Azaz játssz a színekkel, fesd ki a falakat, válassz hozzá illő szőnyegeket, bútorokat és dekorációt.

Mi azt javasoljuk, hogy a falakat hagyd világosan, hiszen így a lakás is világosabbnak tűnik majd. Ha szeretnél egy falat kiemelni, akkor tegyél fel egy mintás tapétát vagy válassz ki egy hangsúlyos színt, és azt használd a kiválasztott szobában mind a falon, mind a dekorációban.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4