Luxus a fürdőszobában – 5 tipp az elegáns hatásért

Írta: ,

A fürdőszoba kulcsszerepet játszik a jó közérzet megteremtésében – a berendezés során a legnagyobb kihívás az, hogy spa hangulatot kölcsönözzünk a fürdőnek anélkül, hogy mélyen a zsebünkbe kellene nyúlnunk. Nem kell azonban bankot rabolni ahhoz, hogy becsempéssz egy kis luxust ebbe a helyiségbe! Íme néhány ötlet a jelenlegi trendek közül, melyekkel felfrissítheted a fürdőszobádat!

1/5 Válassz stílusos tükröt!

A lakberendezésnél alapszabály, hogy mindig legyen az adott helyiségben egy középpont, egy olyan tárgy, netán kiegészítő, amely vonzza a tekintetet. A tükrök tökéletesen megfelelnek erre a célra.

Egy-egy nagyobb méretű, stílusos darabbal nem csupán a szoba méretét növelheted meg optikailag, de a fürdőszobádat is egyedivé teheted!

Válassz tehát olyan tükröt, amely egy kicsit elrugaszkodik a hagyományos gyógyszeres szekrény külsőtől, és igazi személyiséggel rendelkezik. Nem kell drágának lennie, a bolhapiacokon, vagy vintage üzletekben mutatós darabokra bukkanhatsz!

Rend a lelke mindennek Kép forrása: homebunch.com

2/5 Rend a lelke mindennek

Köztudott, hogy az ördög a részletekben rejlik. Ez a mondás pedig különösen igaz a lakberendezésre!

Ne hagyd a szappanokat a mosdó szélén heverni. Válaszd ki kedvenc tisztálkodási termékeidet, majd keress hozzájuk stílusos tárolókat!


Feng shui a fürdőszobában – Fordítsd a javadra az elemek hatását!


Öntsd a folyékony szappant dekoratív flakonokba, a vattát pedig tedd elegáns üvegekbe.

A lényeg, hogy a fürdőszobád rendezettnek és egységesnek hasson!

Dekoratív kiegészítők Kép forrása: urbanoutfitters.com

3/5 Dekoratív kiegészítők

Habár elsőre furcsának tűnhet, manapság egyre többen helyeznek el szőnyeget a fürdőszobába is. Egy kicsi, néhány négyzetméternyi szőnyeg látványra egyszerűen csodákat tehet ezzel a helyiséggel!

Válassz antik, vagy keleti hatású szőnyegeket, ezektől a fürdőszoba kényelmesebbé és otthonosabbá válik. Ügyelj azonban arra, ha a szőnyeg mintás, akkor a helyiség többi része visszafogott maradjon!

A high-end fürdőszobák elengedhetetlen részét képezik az elegáns ülőkék és a dekoratív világítótestek.

Egy díszes karosszék, netán egy divatos puff segítségével luxus külsőt kölcsönözhetsz a fürdőnek. Ha pedig világításról van szó, próbálj elszakadni a hagyományoktól, megszokásoktól, és cseréld le megunt lámpádat egy trendi art deco csillárra!

Egy csipetnyi vintage Kép forrása: etsy.com

4/5 Egy csipetnyi vintage

A vintage bútorokkal és kiegészítőkkel nem nyúlhatsz mellé, ezek a darabok ugyanis sosem mennek ki a divatból. Előnyük, hogy nem kell hozzájuk mélyen a zsebedbe nyúlnod, hiszen bármely kopott vagy karcos bútor megfér ebben a stílusban.

Igazi kincsekre bukkanhatsz a bolhapiacokon vagy a régiségkereskedőknél, de érdemes körülnézned a szülők vagy a nagyszülők pincéjében is!

A vintage kedvelt színei közé tartozik a fehér, a barna, a bézs, illetve a különböző pasztell árnyalatok, kötelező kellékei pedig az antik hatású szekrények, a lábas kádak, illetve a rézcsapok.

Öltöztesd fel a falakat! Kép forrása: onekingslane.com

5/5 Öltöztesd fel a falakat!

Ha fürdőszobáról van szó, a legtöbben automatikusan a csempekatalógushoz nyúlunk, miközben a tapéta éppúgy nagyszerű választás lehet erre a célra.

A merész minták izgalmassá és esztétikailag különlegessé varázsolhatják ezt a helyiséget! Manapság már kifejezetten a fürdőszobához is készítenek tapétákat, melyek nem csupán mutatós megoldást jelentenek, de strapabíróak és moshatóak is.

A tapétától a fürdőszoba barátságossá, szinte szobaszerűvé válik, így ha nem kedveled a csempe ridegségét, ez lehet a számodra tökéletes választás!


7 tipp a lakberendezőtől, amit mindenkinek meg kéne fogadnia