Levendula lila az otthonodban – nem csak szezonálisan

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A levendula lilának most van igazán szezonja, de sokan annyira imádják ezt a gyógynövényt, és ezt a csodás árnyalatot, hogy nem csak nyáron szeretnék csodálni. Szeretnéd tudni, hogyan csempészheted be ezt az üdítő színt a lakásodba? 

Mivel kombinálhatod? Kép forrása: CathyGreenInteriors.com

A lila egy rendkívül sokoldalú szín, akkor is, ha elsőre egyáltalán nem gondolád túlságosan változatosnak.

Amellett, hogy könnyen kombinálhatod a fehérrel és a rózsaszínnel, remekül illik az üde zöldhöz, de a különféle kékes, szürkés, sőt a narancsos árnyalatokhoz is passzol.

Ennek köszönhetően máris megnyílt előtted egy elég széles színskála, amivel attól függetlenül érhetsz el különleges eredményeket, hogy milyen hangulatot szeretnél közvetítetni.

A lila lehet szolid, visszafogott, de akár markáns, feltűnő, kicsit borongós, és egészen érdekes is.

Extra bónusz, hogy sokoldalúsága miatt a legkülönfélébb stílusokban is megállja a helyét, legyen szó retróról, vintage-ről, vagy éppen egzotikus hangulatról, a lilára garantáltan támaszkodhatsz.

Mutatunk neked most néhány igazán inspiráló példát!

Üdítő fürdőszoba Kép forrása: WestWing.de

A levendula lila egészen tökéletesen passzol a fürdőszobákba, tekintve, hogy a fehérrel és a rózsaszínnel is remekül harmonizál.

Az egészen halvány tónusoknak köszönhetően ez a fürdő kellően kifinomult, mégis barátságos, egyszóval a legideálisabb hely a feltöltődéshez.

A levendula lila már ránézésre nyugtató hatással bír, ha pedig még illóolaj, vagy kozmetikai szerek formájában is használod, akkor egész biztos, hogy új emberként jössz ki az esti fürdésből.

Annak ellenére, mennyire semleges ez a pasztell szín, nem érdemes az összes falat ilyenre festened.

Ahogy a képen is látod, ebben a fürdőben például csak az alsó területen kapott komolyabb szerepet a levendulaszín, a világosság érdekében felül inkább a fehér dominál.