Levendula lila az otthonodban – nem csak szezonálisan

Írta: ,

A levendula lilának most van igazán szezonja, de sokan annyira imádják ezt a gyógynövényt, és ezt a csodás árnyalatot, hogy nem csak nyáron szeretnék csodálni. Szeretnéd tudni, hogyan csempészheted be ezt az üdítő színt a lakásodba? 

Mivel kombinálhatod? Kép forrása: CathyGreenInteriors.com

1/5 Mivel kombinálhatod?

A lila egy rendkívül sokoldalú szín, akkor is, ha elsőre egyáltalán nem gondolád túlságosan változatosnak.

Amellett, hogy könnyen kombinálhatod a fehérrel és a rózsaszínnel, remekül illik az üde zöldhöz, de a különféle kékes, szürkés, sőt a narancsos árnyalatokhoz is passzol.

Ennek köszönhetően máris megnyílt előtted egy elég széles színskála, amivel attól függetlenül érhetsz el különleges eredményeket, hogy milyen hangulatot szeretnél közvetítetni.

A lila lehet szolid, visszafogott, de akár markáns, feltűnő, kicsit borongós, és egészen érdekes is.

Extra bónusz, hogy sokoldalúsága miatt a legkülönfélébb stílusokban is megállja a helyét, legyen szó retróról, vintage-ről, vagy éppen egzotikus hangulatról, a lilára garantáltan támaszkodhatsz.

Mutatunk neked most néhány igazán inspiráló példát!

Üdítő fürdőszoba Kép forrása: WestWing.de

2/5 Üdítő fürdőszoba

A levendula lila egészen tökéletesen passzol a fürdőszobákba, tekintve, hogy a fehérrel és a rózsaszínnel is remekül harmonizál.

Az egészen halvány tónusoknak köszönhetően ez a fürdő kellően kifinomult, mégis barátságos, egyszóval a legideálisabb hely a feltöltődéshez.

A levendula lila már ránézésre nyugtató hatással bír, ha pedig még illóolaj, vagy kozmetikai szerek formájában is használod, akkor egész biztos, hogy új emberként jössz ki az esti fürdésből.

Annak ellenére, mennyire semleges ez a pasztell szín, nem érdemes az összes falat ilyenre festened.

Ahogy a képen is látod, ebben a fürdőben például csak az alsó területen kapott komolyabb szerepet a levendulaszín, a világosság érdekében felül inkább a fehér dominál.

Lila a nappaliban Kép forrása: MauriceKain.com

3/5 Lila a nappaliban

Ugrunk egy nagyot, és megmutatjuk neked a lila másik arcát, ugyanis a pasztellen túl akár ilyen markáns is tud lenni ez az érdekes árnyalat.

A levendula liláról sokan az egészen halvány tónusokra asszociálnak, pedig a virágok több színből tevődnek össze, a bimbók pedig egészen sötétek.

Ezt érvényesül ennek a nappalinak a falán is, míg a bútorokon, sötétítőfüggönyön helyet kapó lila már sokkal szolidabb és barátságosabb.

Ha nem félsz a színektől és imádod a lilát, akkor egy ilyen nappali kiváló választás lehet számodra – pláne, ha a retro stílust is kedveled.

Utóbbit a citromsárga kiegészítők és a minták erősítik, amik részben világosítják, üdítőbbé teszik a helyiséget, részben pedig egy letűnt, de örökké divatos lakberendezési irányvonalat testesítenek meg. 

4/5 Elegancia felsőfokon

A lila sokoldalúságát mutatja ez a fürdőszoba is, ami éppannyira tűnhet komolynak és borongósnak, mint amennyire egy királyi lakosztály részének.

Az egészen sötétlila ebben a helyiségben a szürke magasztosságával és a fehér egyszerűségével párosul, emiatt a végeredmény rendkívül elegánssá válik.

Némi bohémságot csak a padló mintázata kínál, de az ezüstszínű, díszes megmunkálások ezt a vidámságot is gyakorlatilag teljesen elnyomják.

Tény és való, nem illik minden lakásba ez az egészen mély lila, legalábbis nem feltétlenül passzol a falakra.

Néhány kiegészítő esetén már más a helyzet, ha nem viszed túlzásba, akkor ez a határozott szín csak emelheti a helyiségek fényét, egyediségét (és ebben az esetben az sem igazán számít, milyen árnyalatokkal párosítod az alaptónusokat).

… és ha csak szezonálisan? Kép forrása: Dintelo.es

5/5 … és ha csak szezonálisan?

Amennyiben szereted a lilát, de nem igazán tudnád elképzelni, hogy teljes egészében uraljon egy-egy helyiséget, akkor akár szezonálisan is felhasználhatod az otthonodban.

A legkönnyebb, ha a sötétítőket, a párnákat, szőnyegeket, ágytakarókat, ágyneműket válogatod meg az adott tónusokban.

A textilek alapjaiban határozzák meg a helyiségek hangulatát, s csupán néhány kiegészítőt kell már csak melléjük beszerezned, hogy teljesen új színvilágot teremts az adott környezetben.

Akár évszakonként lecserélheted a megvásárolt szetteket, hiszen néhány havonta egyébként is ildomos alaposan kitisztítani a fontos lakberendezési kellékeket.

Ha kedveled a változatosságot, akkor egyszerűen ne a frissen kitisztított szettet tedd vissza a szobába, hanem az éppen szezonálisnak számító színvilágot válaszd.