Rakj rendet a leszedett karácsonyfadíszek között - egyszer és mindenkorra!

Bodnár Alexa
Írta: ,

Nálad is úgy kezdődik minden egyes karácsonyi fadíszítés, hogy minimum egy órát válogatod a díszeket, majd emiatt idegesen állsz neki a tényleges dekorálásnak? Érdemes a jövőre gondolnod, és ezt már most megelőznöd, a fa leszedésekor – segítünk, hogyan rakj rendet a dekorációk között, hogy soha többet ne kelljen miattuk bosszankodnod!

Minden rendrakási folyamat alapvető lépése, hogy megszabaduljunk attól, amire már nincs szükségünk, helyet teremtve a használható holmiknak.

Nincs ez másként a karácsonyi dekorációkkal sem: fel kell mérned, melyek azok a díszek, amelyeket évek óta csak rakosgatsz, mert itt-ott kopottak, hiányzik az akasztójuk, vagy egyéb szépséghibával küzdenek. Ugyanígy kell eljárnod azokkal a dekorációkkal is, amelyeket már jó ideje megvettél, de még fel sem bontottad a csomagot, mert soha nem passzoltak a végleges stílushoz.

Ez utóbbi díszeket próbáld meg elajándékozni valaki olyannak, akinek szüksége van rá, esetleg vidd be a munkahelyedre, hogy a következő ünnepi időszakban az irodát, szobát is fel tudjátok díszíteni. Ami sérült, törött, azt pedig egyszerűen dobd ki - hidd el, az ég világon nincs rá semmi szükséged!

A karácsonyi díszek között gyakran találunk oda nem illő dolgokat is, főként ezer éves képeslapokat, ajándékkísérő kártyákat.

Őszintén, valóban annyira nagy szükséged van arra, hogy ilyen módon emlékezz a régi karácsonyok szellemére?

Ugye, hogy nem!

Éppen ezért ezeket mind hajítsd ki - ha lehet, természetesen szelektíven gyűjtve -, ha pedig nagyon szentimentális vagy, akkor minden embertől, akitől kaptál a kártyákból, tarts meg egyet, a legszebbet.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?