5+1 lenyűgöző helytakarékos megoldás minilakásba

Göcző Nóra
Írta: ,
5+1 lenyűgöző helytakarékos megoldás minilakásba

Kép forrása: home-designing.com

Apró lakásban élni nem csak azért jó, mert kevesebbet kell takarítani, hanem mert a kis hely okozta kényszerhelyzetek előcsalják a lakástulajdonosban rejlő kreatívitást. Néhány egyszerű és olcsó trükkel könnyen varázsolhatunk designos kis fészket akár egy 20 négyzetméteres lakásból is. A titok a praktikusság mellett az egyediségben rejlik. Vannak olyan tárgyak, eszközök, amelyek elengedhetetlen kellékei egy otthonnak, viszont nagy helyet foglalnak. A következőkben összegyűjtöttünk pár kreatív ötletet, melyek értékes helyet szabadíthatnak fel a mini garzonodban, hogy ne érzed úgy: egy cipősdobozban kell élned.

Két helyiség egy helyen? Miért ne? Kevés tervezéssel akár egyetlen szobányi területből is kényelmes hálószobát, praktikus konyhát és színes nappalit varázsolhatunk. Ilyenkor is fontosak a világos színek, melyek optikailag nagyítják a teret.

A kisebb szőnyegek szintén azt az érzést keltik, hogy az adott helyiség nagyobb a valóságosnál.

Fontos azonban, hogy ne nyújtsa a zsúfoltság érzetét a berendezés. Korábban a designerek a nyitott polcokat javasolták az apró lakásokban, ma már a kisebb, egyszínű, de zárt szekrényeket preferálják.

Rejtett polcok, zsebek, tárolók Kép forrása: news.buzzbuzzhome.com

Nem is hinnénk, mennyi hasznos helyet hagyunk szabadon egy lakásban. A hűtőszekrényt, még ha beépített, akkor is érdemes a faltól néhány centiméterrel távolabb elhelyezni.

Egy ügyes hobbiasztalos szinte percek alatt készíthet kerekeken guruló tárolót, melyben a fridzsider méretétől függően akár egy kisebb raktárnyi helyet is spórolhatsz.

Egyéb, kihasználatlan helyek lehetnek még a lépcső vagy az ágy alatt, ahová tárolódobozokat tehetünk. Az ajtóra akasztható, zsebes tárolók is elengedhetetlen, ugyanakkor olcsó megoldások lehetnek egy helyhiánnyal küszködő lakástulajdonos számára.

Arról nem is beszélünk, hogy a bútorok megvásárlásakor fő szempont legyen, hogy az adott darab (pl. fotel, kanapé, puff) duplafunkciós legyen. Tehát ne csak a kényelmet szolgálja, hanem tároló rész is legyen benne.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?