Lehetetlen küldetés? Így találj olcsó albérletet a nagyvárosban

Írta: ,

A nagyvárosban viszonylag olcsón albérletet találni manapság szinte lehetetlenség – én tudom. Rengeteg stresszel jár a keresgélés, de soha nem szabad feladni. Résen kell lenni és igénybe venni minden segítséget. Nekem hogyan sikerült? Elárulok néhány tippet, amelyet az elmúlt évek tapasztalatai alapján gyűjtöttem össze. Remélem, Neked is segít!

1/5 Te magad hirdess!

A Facebook nem csak arra jó, hogy böngészd a hirdetéseket, Te magad is hirdethetsz. Ha nem szeretnél közös csoportokba írni, első lépésként a saját oldaladra írj, hogy minden ismerősöd értesüljön róla, hogy albérletet keresel. A bejegyzésedet állítsd nyilvánosra, hogy megosztva eljuthasson az ismerőseid ismerőseihez is. A közösségi médiának hatalmas ereje van, nagy az esély rá, hogy ilyen módon valaki tud majd neked segíteni.

Amennyiben ez nem működik, írj a kiadó lakásokat hirdető csoportba. Több olyan tulajdonos is van, aki nem teszi fel hirdetésként a kiadó lakását, hanem ő maga ír a számára szimpatikus embereknek.

 

2/5 Próbálkozz a külvárosban!

Szinte mindannyian a belvárosba vágyunk, hiszen így jóval kevesebb időt kell tömegközlekedéssel töltenünk.

Ha azonban azt látjuk, a belvárosi albérletárak nem a mi pénztárcánkhoz valóak, akkor sajnos le kell mondanunk róla és inkább a külső kerületekben kell keresgélnünk.

A külvárosnak is számtalan előnye van, frissebb a levegő és talán a környék is barátságosabb.

Lehet, hogy nem egy 10 emeletes panelházba költözöl, hanem egy olyanba, ahol még csak liftezni sem kell és van közös udvar, ahova kiülhetsz olvasgatni.

3/5 Fogj össze a barátaiddal!

Ha sürgősen albérletre van szükséged, de nem engedheted meg magadnak, hogy egyedül bérelj egy lakást vagy félsz attól, milyen lenne egy idegennel együtt lakni, először kérdezz körbe az ismerőseid között, van-e olyan, aki szintén éppen albérletet keres.

Amennyiben jól kijöttök, össze is foghattok és együtt is kereshettek. Több szem többet lát, lehet, hogy pont ő lát meg egy olyan hirdetést, ami mindkettőtöknek megtetszik.

Ha ismerősökkel költözöl, kevés az esély rá, hogy kellemetlen meglepetés ér, ráadásul így elosztjátok a költségeket is és sokkal olcsóbban megúszod.

4/5 Oszd meg a szobádat!

A szobán való osztozkodásra nem sokan vágyunk, de bizonyos helyzetekben működhet a megoldás: ha például a pároddal vagy egy jó barátoddal költözöl össze, és viszonylag nagyméretű szobáról van szó.

Fontos, hogy a szobatársaddal elviseljétek egymást, hiszen nagyon sok időt fogtok összezárva tölteni.

Ebben az esetben néha kompromisszumokat kell kötni, igyekezzetek egymás életét megkönnyíteni.

Ha működik az együttélés, nagyon sokat spórolhattok, hiszen a szoba árát is közösen fizetitek.

5/5 Használd a közösségi oldalakat!

Ha nem szeretnéd ingatlanos segítségét kérni vagy félsz attól, hogy átvernek, használd a Facebookot! A közösségi oldal tele van kiadó szobákkal, lakásokat hirdető csoportokkal. Csatlakozz hozzájuk és rendszeresen böngészd át a bejegyzéseket. A felhasználók többnyire nem árulnak zsákbamacskát, képeket is feltöltenek az albérletről és bővebb leírást is adnak hozzá, így egyből eldöntheted, szimpatikus-e számodra a lakás vagy a helyszín és árban is megfelel-e neked.

Ha megtetszik valamelyik, azonnal írj a felhasználónak, hiszen rengeteget számít a gyorsaság. Miután sikerült időpontot egyeztetni a hirdetővel, már csak abban kell reménykedned, hogy szimpatikusnak talál majd.

A találkozóra érkezz pontosan, jól mérd fel a terepet és légy mosolygós, határozott!