Lehetetlen küldetés? Így találj olcsó albérletet a nagyvárosban

Balatoni Dóra
Írta: ,

A nagyvárosban viszonylag olcsón albérletet találni manapság szinte lehetetlenség – én tudom. Rengeteg stresszel jár a keresgélés, de soha nem szabad feladni. Résen kell lenni és igénybe venni minden segítséget. Nekem hogyan sikerült? Elárulok néhány tippet, amelyet az elmúlt évek tapasztalatai alapján gyűjtöttem össze. Remélem, Neked is segít!

A Facebook nem csak arra jó, hogy böngészd a hirdetéseket, Te magad is hirdethetsz. Ha nem szeretnél közös csoportokba írni, első lépésként a saját oldaladra írj, hogy minden ismerősöd értesüljön róla, hogy albérletet keresel. A bejegyzésedet állítsd nyilvánosra, hogy megosztva eljuthasson az ismerőseid ismerőseihez is. A közösségi médiának hatalmas ereje van, nagy az esély rá, hogy ilyen módon valaki tud majd neked segíteni.

Amennyiben ez nem működik, írj a kiadó lakásokat hirdető csoportba. Több olyan tulajdonos is van, aki nem teszi fel hirdetésként a kiadó lakását, hanem ő maga ír a számára szimpatikus embereknek.

 

Szinte mindannyian a belvárosba vágyunk, hiszen így jóval kevesebb időt kell tömegközlekedéssel töltenünk.

Ha azonban azt látjuk, a belvárosi albérletárak nem a mi pénztárcánkhoz valóak, akkor sajnos le kell mondanunk róla és inkább a külső kerületekben kell keresgélnünk.

A külvárosnak is számtalan előnye van, frissebb a levegő és talán a környék is barátságosabb.

Lehet, hogy nem egy 10 emeletes panelházba költözöl, hanem egy olyanba, ahol még csak liftezni sem kell és van közös udvar, ahova kiülhetsz olvasgatni.