A legszebb 5 modern konyha stílus - Melyik illik hozzád?

Szabó Erzsébet
Írta: ,
A legszebb 5 modern konyha stílus - Melyik illik hozzád?

Kép forrása: unsplash

Ha valahova be kellene sorolnunk a konyhánkat, akkor talán a modern minimalista illene rá a legjobban. Elsődleges szempontunk volt a megtervezésénél a kényelem és az, hogy a lehető legkevesebb munkával tisztának és egyszerűnek hasson. De nem csak ezt a stílust választhatod, ha szeretnél modern hatású, izgalmas konyhát az otthonodba!

Otthonos minimalista

Ez a konyhatípus remekül illik az aprócska otthonokba, akár a tetőterekbe, de persze nagy térben is abszolút megállja a helyét. Jól passzol hozzátok, ha általában nem töltötök túl sok időt a konyhában, szívesebben esztek étteremben, vagy rendeltek inkább házhoz. Ennek a konyhatípusnak óriási előnye, hogy nem igényel túl sok munkát a karbantartása – ha nem rakattok fel külön polcokat, akkor még az átlagosnál is gyorsabban a házimunka végére érhettek.

A fogantyú nélküli ajtók, a beépített gépek, a meleg fények és a világos színek gondoskodnak az egyszerű, letisztult stílusról, amit csak néhány modern kiegészítő tör meg, és tesz még otthonosabbá.

Képek: 1, 2

Bohém

A modern stílus korántsem zárja ki azt a lehetőséget, hogy belecsempészd a személyiségedet és az egyéniségedet a konyhádba. Az alapnak persze itt is meg kell felelnie a modern követelményeknek: az új gépek, a letisztult vonalak és formák elengedhetetlenek. A bohém stílus ugyanakkor megengedi, hogy élettelivé, színessé és egyedivé tedd a teret.

Erre remek lehetőséget kínálnak a képek, virágok, az akár saját kézzel készített kiegészítők, de a különleges székek, lámpák sem hiányozhatnak a sorból. Ezekbe a konyhákba jól passzolnak a szőnyegek, a mintás burkolatok, az egymástól eltérő árnyalatok.

Képek: 1, 2

Rusztikus

A rusztikusság nagyon trendi most a lakberendezésben, olyannyira, hogy sokan nem csak egy-egy helyiséget, hanem a komplett otthonukat ebben a stílusban újítják fel. A rusztikus stílust jellemzi a nyersbeton és a természetes anyagok, mint a kő, a márvány és a fa használata. A rendelkezésre álló anyagokat és tereket mindig gondosan válogatják össze a tervezők, semmiképpen sem akarnak szembemenni azzal, ami eleve adott – a rusztikus stílus tehát sosincs „túlformázva”.

A konyhákat tekintve jellemző a sok hidegnek ható, természetes, pasztellszínű bútorlap, kiegészítő, és a csak felületkezelt anyagok is népszerűek. Bár a berendezés többnyire a rusztikus konyhákban is nagyon modern, a stílus követői sokszor használják a meglévő adottságokat. Így még véletlenül sem rejtik el a tartógerendákat, vagy akár a falak egyenetlenségeit.

Képek: 1, 2

Modern helykihasználás

Azokban a lakásokban, ahol minden centi számít, érthető módon használják ki a teljes rendelkezésre álló teret a tulajdonosok. Azonban gyakran a meglehetősen nagy alapterületű konyhák is erre a sorsra jutnak, aminek oka az, hogy a modern, maximális helykihasználás kifejezetten trendinek számít. Ennél a stílusnál semmi sem maradhat ki: a bútorok a plafonig érnek, és a lehető legtöbb van belőlük.

Minden kihasználásra váró sarkot beépítenek, és gyakori a fülkeszerű kialakítás, amikor a falon nem csak az egyik oldalon fut végig egy szekrény, hanem a másikon is: így egyfajta keretbe kerül a konyha. Ennél a stílusnál nem jellemzőek a polcok, inkább szinteltolásos szekrényekkel, beépített világítással, matt és fényes felületek váltakozásával teszik egyedivé a konyhák megjelenését.

Képek: 1, 2

Sötét alapszínek

Bár a világos színű, fehér konyhák még mindig nem mentek ki a divatból, egyre erőteljesebben törnek előre a sötét bútorokkal rendelkező otthonok. Már-már misztikusnak tűnnek ezek a konyhák, amit nem csak a sötét alapszínek, hanem a meleg fények, beépített világítórendszerek is fokoznak. Kedvelt színek közé tartozik a fekete, a szürke, a barna, a sötétkék és a sötétlila, valamint ezek ötvözetei.

Legfeljebb a kisszámú kiegészítők pompázhatnak más színekben, azok is jellemzően fémesek, hogy jól passzoljanak a modern gépekhez. Ennél a stílusnál sokszor megjelenik egyfajta rusztikus és minimalista irányvonal is, aminek köszönhetően előtérbe kerülnek az ott szintén népszerű anyagok: a kő- és téglaberakások, valamint a faburkolatok.

Képek: 1, 2

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv