Az 5 legnagyobb hiba a fürdőszoba felújításakor - mégis sokan elkövetik őket

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A fürdőszoba felújításakor sokaknak van megkötve a keze, hiszen az alapterület általában adott, azon csak szerencsés esetben lehet változtatni. Mégis, ha már pénzt tesztek bele, akkor bizony nem árt alaposan körbejárni, milyen lehetőségeitek vannak, és pontosan milyen eredményre vágytok. Első körben ne kövessétek el ezeket az óriási bakikat!

1. Nem figyeltek a világításra és a feszültségre

A fürdőszoba megtervezése azért nehéz, mert nagyon sok mindenre kell odafigyelni. Ilyen pl. a biztonság, ami elsődleges szerepet élvez a dizájn felett. Az elektromos berendezéseknek és a konnektoroknak mindig az előírásoknak megfelelően kell a helyükre kerülniük, de ügyelni kell arra, hogy a fix készülékek (mint pl. az elektromosan is bekapcsolható törölközőszárító) végül valóban eljussanak az áramforrásig, még véletlenül se kelljen hosszabbítóval bajlódni ebben a helyiségben. A világítást illetően az a legjobb, ha van természetes fény, de ennek hiányában egy gyengébb mesterséges fény a komplett fürdő megvilágítására, és egy erősebb a tükör közvetlen közelébe. 

2. Nem jól helyezitek el a vécét

Sok fürdőszobában kap helyet a vécé, hol muszájból, hol pedig plusz lehetőség gyanánt. Ami viszont biztos, semmiképpen sem szerencsés, ha az ajtóval szembe, vagy az ajtó mellé teszitek ezt a szanitert. Senki sem akarja, hogy rányissák az ajtót, amikor a vécén ül, és szemezni sem óhajt senki az éppen fürdőbe belépővel. Jó ötlet tehát diszkréten, kevésbé látható helyre elhelyezni a vécét és a tusolót is (akár térelválasztó segítségével). 

Egyébként az a legjobb, ha a fürdőbe belépve a kézmosó fogadja az embert – egyébként is ez a rész, amit a legtöbbször használunk a nap folyamán, célszerű tehát elérhető közelségbe tervezni.

3. Nincs elég tárolóhelyetek

Minden egyes költözés során rá kellett jönnöm, mennyire sok holmim van, pedig én tényleg nem vagyok az a gyűjtögető típus. Éppen ellenkezőleg… A sok tárolásra szoruló kiegészítő, pipere a fürdőszobákban is gondot okozhat, és ez csak fokozódhat, ha a felújítás során nem figyelsz elegendő mennyiségű tárolóhely kialakítására. Érdemes nyitott és zárt polcokat is tervezni, hiszen sok olyan termék van, amit minden nap használunk és jó, ha nem kell őket mélyre rejteni – azonban ugyanígy akadnak olyanok, amik havonta egyszer kerülnek elő, és felesleges őket folyton kerülgetni. Remek alternatívákat kínálnak a süllyesztett polcok is, különösen a kádak, tusolók mentén lehetnek igazán hasznosak.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján