A 4 legmegnyugtatóbb szín az otthonodban – Melyik a te színed?

Gerber Petra
Írta: ,
A 4 legmegnyugtatóbb szín az otthonodban – Melyik a te színed?

Kép forrása: Ikea

A színek amennyire képesek instant gyönyörködtetni, úgy tudnak hangulatot rombolni és elriasztani. Amikor az otthonunk berendezése kerül szóba, a színvilág kiválasztása az első és legfontosabb szempontunk kell, hogy legyen. Most olyan árnyalatok után kutattunk, amikkel nyugalmat és békét teremthetsz a falaid közt.

A vidám, pozitív személyiségek gyakran vallják, hogy a narancssárga a kedvenc színük. Ha ezt az életérzést szeretnéd otthonodban is megteremteni, megtaláltad a színedet!

Melegséget, barátságos nyugalmat áraszt, így nem ritka, hogy sokan pont a hálóban teszik le mellette a voksukat.

Ami pedig a leginkább szerethetővé teszi, hogy rendkívül könnyen alkalmazkodik bármilyen dekorációs elemhez, azaz, ha a lakberendezés szerelmese vagy, akkor a narancs árnyalat kiválasztásával jelentősen leegyszerűsíted a saját dolgodat.

A kék szín az egyik legkedveltebb árnyalat, ha a hálószobáról van szó, de igazából az egész lakásban békét és nyugodalmat képes teremteni. Különböző árnyalataival is hódít, így nem ritka a világoskék vagy a tengerkék kompozíció sem.

A pszichológusok szerint a kék szín az, ami a leghatékonyabban képes megnyugtatni az elmét, arról pedig nem is beszélve, hogy a szemnek is kellemes látványt nyújt.

A kéket számos árnyalattal lehetőséged van kombinálni, ám a szakértők szerint a legbiztosabb eredményt a kék és fehér párosítás eredményezi, hiszen az eget, a tengert idézi.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!