Ez a 4 legmegnyugtatóbb szín a lakásban - Melyik a te színed?

Gerber Petra
Írta: ,
Ez a 4 legmegnyugtatóbb szín a lakásban - Melyik a te színed?

Kép forrása: Ikea

A színek amennyire képesek instant gyönyörködtetni, úgy tudnak hangulatot rombolni és elriasztani. Amikor az otthonunk berendezése kerül szóba, a színvilág kiválasztása az első és legfontosabb szempontunk kell, hogy legyen. Most olyan árnyalatok után kutattunk, amikkel nyugalmat és békét teremthetsz a falaid közt.

A kék szín az egyik legkedveltebb árnyalat, ha a hálószobáról van szó, de igazából az egész lakásban békét és nyugodalmat képes teremteni. Különböző árnyalataival is hódít, így nem ritka a világoskék vagy a tengerkék kompozíció sem.

A pszichológusok szerint a kék szín az, ami a leghatékonyabban képes megnyugtatni az elmét, arról pedig nem is beszélve, hogy a szemnek is kellemes látványt nyújt.

A kéket számos árnyalattal lehetőséged van kombinálni, ám a szakértők szerint a legbiztosabb eredményt a kék és fehér párosítás eredményezi, hiszen az eget, a tengert idézi.

Sárga vibrálás Kép forrása: IKEA

Egyszerre vidám és megnyugtató szín a sárga, talán azért, mert a nyarat, a vakációt és persze a napsütést szimbolizálja, mindegyik a pihenést és a feltöltődést segíti.

Egy sárga fallal melegséget, világosságot és a frissességet adhatunk egy térnek.

Kiválóan kombinálható hideg és semleges színekkel.

 

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!