Az 5 legklasszabb dekor trend, ami uralkodni fog 2020-ban

Szőke Angéla
Írta: ,
Az 5 legklasszabb dekor trend, ami uralkodni fog 2020-ban

A trendeket többnyire a dizájn-ipar prognosztizálja, illetve különböző blogokon láthatjuk, hogy mi lesz felkapott a lakberendezésben. A trendeket sosem kell túl komolyan venni – főleg azért sem, mert sokszor ellent is mondanak egymásnak - elvégre mindössze ötletet adnak, ha éppen változtatni szeretnénk lakásunk hangulatán.

A kobalt kék és méregzöld bársony kanapék például még mindig nagyon divatosak, azonban egészen biztos vagyok benne, hogy a legtöbb praktikus otthonban sosem fognak megjelenni. A természetes anyagok és színek viszont szinte minden enteriőrnek jól állnak, így nem csoda, ha ezek is évek óta népszerűek. A lakberendezési újdonságok tehát olyanok, mint a divat, jönnek-mennek és sokszor nem újulnak, csak visszaváltoznak, de azért nézzük meg, hogy milyen dekortrendek fognak uralkodni 2020-ban.

Textúra-mix

A különböző anyagok bátor keverése jövőre is jelen lesz a lakberendezésben. Akár a kanapén, akár az ágyon, de még a falon is remekül mutatnak a különböző textúrájú textilek.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A szőnyeg, a függöny, az ágytakaró és a díszpárnák már nem unalmasan egyhangú stílusúak, hanem változatosságukban rímelnek remekül egymásra. A bőrkanapén megfér egymás mellett a gyapjútakaró, a kötött párna, a prém, illetve a plüss- és selyem anyagok is. A színekkel sem kell visszafogottan bánni, és ne félj összepárosítani különleges anyagokat, vagányul fognak mutatni együtt!

Le a fallal, be a káddal!

A nagy, tágas terek is erősödő tendenciát mutatnak. A nappali, konyha, étkező egybefüggő tere után egyre többen vágnak bele a hálószoba és a fürdő egybenyitásának. Ez az ötlet egyszerre szexi és elegáns, de természetesen nem nagycsaládosok fogják alkalmazni, akiknél egyetlen fürdőszoba van.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ha mégis ragaszkodsz valami térelválasztóhoz, az egybefüggő üvegfalak remekül mutatnak minden enteriőrben. A különleges alakú kádak is népszerűek lesznek jövőre, melyek igazi ékei lehetnek a vizes helységnek, erősítve a kellemes és meleg spa-hangulatot.

Elegáns újrahasznosítás

A fenntarthatóság, az újrahasznosítás és a szelektív hulladékgyűjtés már nem trend, hanem szerencsére olyan életmód, amit egyre többen tesznek magukévá. A lakberendezésben is megjelent ez a vonulat, egyre népszerűbb dekor-vloggerek indítanak DIY, azaz csináld magad csatornákat, ahol igényes videókon mutatják be, hogyan születhet újjá egy bútor, vagy bármilyen tárgy, mint dekorációs elem.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Saját kreativitásunk felfedezése és kézügyességünk fejlesztése nem csak a környezetünkre van pozitív hatással, hanem jobban is szeretjük azokat a tárgyainkat, melyekben a saját kezünk munkája fekszik. 

Fekete konyha

A fekete színtől sokan félnek és ennek köszönhetően méltatlanul kevesen merik használni a lakberendezésben, pedig nagyon elegáns! Idén a hálószobák falán jelent meg a legsötétebb árnyalat, mint trendi falszín, jövőre pedig minden jel arra mutat, hogy a konyhában indul majd hódító útjára.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Akár a konyha falát, akár a szekrények frontjait vállalod be feketén, a hatás egyszerre lesz dramatikus, modern és elegáns. Ha nem vagy elég bátor ehhez, az éjfekete szín a kellékekben is megjelenhet, hiszen tányérokat, poharakat, sőt, már csapot is lehet kapni gyönyörű mattfeketében! Ha attól tartasz, hogy túl rideg lesz az összhatás, melegítsd be a teret növényekkel és fa kiegészítőkkel.

Nyitott tárolás

Egy újabb erősödő trend. Hol vannak azok az idők, mikor szép ruháinkat nagy, idomtalan gardróbszekrényekbe száműztük? Ahogy a divat is egyre erősödik, mint önkifejező eszköz, úgy ez a lakberendezésben is megjelenik.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A márkás, harmonikus stílusú ruhadarabok szinte mint dekorációs elem szolgálnak, ha nyitott tárolásuk mellett döntünk. Ha kevés a helyed, akkor pláne jól jön ez a módszer, hiszen egy stílusos, álló ruhafogas nagyon dekoratívan mutatja meg és tárolja a legszebb ruhadarabjaid. Ez a trend nemcsak arra ösztönöz, hogy megválj felesleges rongyaidtól és kialakíts egy kapszula gardróbot, hanem arra is, hogy mindig rendben tartsd az öltözékeid.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!