Az 5 legklasszabb dekor trend, ami uralkodni fog 2020-ban

Szőke Angéla
Írta: ,
Az 5 legklasszabb dekor trend, ami uralkodni fog 2020-ban

A trendeket többnyire a dizájn-ipar prognosztizálja, illetve különböző blogokon láthatjuk, hogy mi lesz felkapott a lakberendezésben. A trendeket sosem kell túl komolyan venni – főleg azért sem, mert sokszor ellent is mondanak egymásnak - elvégre mindössze ötletet adnak, ha éppen változtatni szeretnénk lakásunk hangulatán.

A kobalt kék és méregzöld bársony kanapék például még mindig nagyon divatosak, azonban egészen biztos vagyok benne, hogy a legtöbb praktikus otthonban sosem fognak megjelenni. A természetes anyagok és színek viszont szinte minden enteriőrnek jól állnak, így nem csoda, ha ezek is évek óta népszerűek. A lakberendezési újdonságok tehát olyanok, mint a divat, jönnek-mennek és sokszor nem újulnak, csak visszaváltoznak, de azért nézzük meg, hogy milyen dekortrendek fognak uralkodni 2020-ban.

Textúra-mix

A különböző anyagok bátor keverése jövőre is jelen lesz a lakberendezésben. Akár a kanapén, akár az ágyon, de még a falon is remekül mutatnak a különböző textúrájú textilek.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A szőnyeg, a függöny, az ágytakaró és a díszpárnák már nem unalmasan egyhangú stílusúak, hanem változatosságukban rímelnek remekül egymásra. A bőrkanapén megfér egymás mellett a gyapjútakaró, a kötött párna, a prém, illetve a plüss- és selyem anyagok is. A színekkel sem kell visszafogottan bánni, és ne félj összepárosítani különleges anyagokat, vagányul fognak mutatni együtt!

Le a fallal, be a káddal!

A nagy, tágas terek is erősödő tendenciát mutatnak. A nappali, konyha, étkező egybefüggő tere után egyre többen vágnak bele a hálószoba és a fürdő egybenyitásának. Ez az ötlet egyszerre szexi és elegáns, de természetesen nem nagycsaládosok fogják alkalmazni, akiknél egyetlen fürdőszoba van.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ha mégis ragaszkodsz valami térelválasztóhoz, az egybefüggő üvegfalak remekül mutatnak minden enteriőrben. A különleges alakú kádak is népszerűek lesznek jövőre, melyek igazi ékei lehetnek a vizes helységnek, erősítve a kellemes és meleg spa-hangulatot.

Elegáns újrahasznosítás

A fenntarthatóság, az újrahasznosítás és a szelektív hulladékgyűjtés már nem trend, hanem szerencsére olyan életmód, amit egyre többen tesznek magukévá. A lakberendezésben is megjelent ez a vonulat, egyre népszerűbb dekor-vloggerek indítanak DIY, azaz csináld magad csatornákat, ahol igényes videókon mutatják be, hogyan születhet újjá egy bútor, vagy bármilyen tárgy, mint dekorációs elem.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Saját kreativitásunk felfedezése és kézügyességünk fejlesztése nem csak a környezetünkre van pozitív hatással, hanem jobban is szeretjük azokat a tárgyainkat, melyekben a saját kezünk munkája fekszik. 

Fekete konyha

A fekete színtől sokan félnek és ennek köszönhetően méltatlanul kevesen merik használni a lakberendezésben, pedig nagyon elegáns! Idén a hálószobák falán jelent meg a legsötétebb árnyalat, mint trendi falszín, jövőre pedig minden jel arra mutat, hogy a konyhában indul majd hódító útjára.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Akár a konyha falát, akár a szekrények frontjait vállalod be feketén, a hatás egyszerre lesz dramatikus, modern és elegáns. Ha nem vagy elég bátor ehhez, az éjfekete szín a kellékekben is megjelenhet, hiszen tányérokat, poharakat, sőt, már csapot is lehet kapni gyönyörű mattfeketében! Ha attól tartasz, hogy túl rideg lesz az összhatás, melegítsd be a teret növényekkel és fa kiegészítőkkel.

Nyitott tárolás

Egy újabb erősödő trend. Hol vannak azok az idők, mikor szép ruháinkat nagy, idomtalan gardróbszekrényekbe száműztük? Ahogy a divat is egyre erősödik, mint önkifejező eszköz, úgy ez a lakberendezésben is megjelenik.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A márkás, harmonikus stílusú ruhadarabok szinte mint dekorációs elem szolgálnak, ha nyitott tárolásuk mellett döntünk. Ha kevés a helyed, akkor pláne jól jön ez a módszer, hiszen egy stílusos, álló ruhafogas nagyon dekoratívan mutatja meg és tárolja a legszebb ruhadarabjaid. Ez a trend nemcsak arra ösztönöz, hogy megválj felesleges rongyaidtól és kialakíts egy kapszula gardróbot, hanem arra is, hogy mindig rendben tartsd az öltözékeid.

Fókuszban

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

3 óriási tévhit a hurutos köhögéssel kapcsolatban

Okos tetőablak: együtt a kényelem és a funkció