Ezek a legjobb színek az előszoba falára: a lakberendezők szerint

Zabolai Margit
Írta: ,

Az előszoba berendezése sokaknak okoz gondot, hiszen a legtöbb esetben egy kicsi, szűk és sötét helyiségről van szó, ami mégis az első benyomást adja az otthonunkról. A lakberendezők szerint a megfelelő színek kiválasztásával sokkal hangulatosabbá válik a tér.

Meglepő módon a lakberendezők szerint a legelőnyösebb választás nem feltétlenül a kézen fekvő fehér – attól ugyanis az előszoba esetleg még unalmasabbnak, jellegtelenebbnek tűnhet.

Értelemszerűen a nagyon erős színek használata sem feltétlenül fog itt működni – bár erre is van példa – de a szürkés árnyalatok karaktert adhatnak a szobának, miközben nem nyomják össze a teret.

A kékes, zöldes alaptónusok egy közepes fényviszonyú folyosóra vagy előszobába ideálisak lehetnek.

Kevésbé bevállalósok valószínűleg szeretni fogják a bézs árnyalatát, ami egy sötétebb, kisebb előszobában is jól működhet.

A legújabb lakberendezési trendek szerint azonban ezekből a színekből is érdemes a szürkés alaptónust választani a korábban népszerű sárgás helyett, mert a helyiség ettől sokkal elegánsabb, szofisztikáltabb lesz, kevésbé válik tolakodóvá, ami főleg kis négyzetméteren fontos lakberendezési szempont.