Le a megszokottal! – 5 izgalmas színkombináció hálószobákba

Írta: ,

A hálószobánk berendezése, színei és kiegészítői talán a lakástervezés legkritikusabb részét képzik. Itt ugyanis nem mindegy, milyen színeket, formákat vagy anyagokat használunk, hiszen azokon múlhat, mennyire tudunk majd jól aludni vagy éppen csak relaxálni néhány órát. Lássuk, milyen izgalmas színekbe öltöztetheted a hálószobád, és azoknak milyen összhatása lesz!

Szürke és rózsaszín

1/5 Szürke és rózsaszín

Ha lányos hálószobáról beszélünk, akkor a szürke-rózsaszín-lila-fehér színkombináció biztosan szóba kerül. Ezekkel a színekkel nagyon hangulatos, csajos, de mégis kifinomult hálószobát tudsz kialakítani.

Ha nem akarsz klasszikus fehér falakat, akkor mi egy világosszürke színt javasolunk fehér bútorokkal, a kiegészítők tekintetében pedig a lila és a rózsaszín árnyalataiból érdemes válogatnod.

A fehér hatású hálószoba mindig jó döntés, hiszen ez a tisztaság, a fény színe, ami jól kombinálható a kreativitásra ösztönző lilával és a nyugtató rózsaszín árnyalatokkal.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Fekete-fehér

2/5 Fekete-fehér

A black&white lakások általában minimalista stílusúak, jellemzően letisztultak és egyszerűek. Egy hálószobában ez abszolút előny, hiszen annál jobb, minél kevésbé zsúfolod túl a pihenést szolgáló helyiséget.

Ha fekete-fehér design mellett döntesz, mindenképp azt javasoljuk, hogy a falakat, vagy legalábbis a falak nagy részét hagyd meg világosnak, a két szín kontrasztjába pedig vigyél bele egy kis játékot. Na de hogyan?

Mintákkal, növényekkel vagy izgalmas kiegészítőkkel – csak az ízléseden és a kreativitásodon múlik minden!

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Zöld, kék, sárga

3/5 Zöld, kék, sárga

A zöld, a kék és a sárga színek kombinációja is szuper választás a hálószobádba, főleg akkor, ha szereted a színeket és szívesen kísérletezel is velük.

A kék szín minden hálószobának jót tesz, hiszen megnyugtat, megtisztítja a gondolatokat, és segít álomba merülni, ráadásul tágítja a kis tereket.

A zöld hasonlóan nyugtat és harmóniát sugároz, a sárga pedig egy kis napfényt és vidámságot csal a helyiségbe.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Barna, narancs, bordó

4/5 Barna, narancs, bordó

Ha szereted az intenzív színeket, akkor ez az összeállítás neked készült – egy igazán inspiráló, szenvedélyes és vad hálószobát alakíthatsz ki ezeknek az árnyalatoknak a segítségével.

A barna szín egyrészt nyugtató hatású, másrészt a gyarapodás színe is, a narancs pedig az optimizmus és az életöröm színe, így szuperül feldobja a teret és a hangulatod is.

A piros és a bordó a szerelem, a tűz és a vágy színei, így ha épp nem ellazulni és pihenni szeretnél a hálódban, akkor elő a tüzes színű dekorációkkal!

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Arany, ezüst és bronz

5/5 Arany, ezüst és bronz

A fémes színek nagyon elegáns és exkluzív hatást kölcsönöznek minden szobának. Ha szereted a fehér falakat, de mégis feldobnád valamivel a hálót, akkor ezeket az árnyalatokat imádni fogod!

Szerezz be néhány fémes hatású, fényes textilt, párnát és kiegészítőt, amiket fehér vagy fekete, esetleg mély lila színekkel kombinálj!

A fémes színek inspirálnak és a lelkedre is jó hatással vannak, így ne félj őket használni!

Tipp: Metál spray-vel nagyon izgalmas és egyedi pénztárcabarát dekorációkat készíthetsz magadnak!

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4