Látványos lakás-felújítási tippek néhány ezer forintért

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Látványos lakás-felújítási tippek néhány ezer forintért

Nem mindig kell százezrekben gondolkozni, ha a lakásfelújítás szóba kerül. Bár tény, hogy bizonyos változtatásokhoz nagyon sok pénz kell, némi kreativitással és kézügyességgel kisebb, ám annál látványosabb átalakításokat vihetsz véghez.

Szőnyegcsere

Ha szőnyegről van szó, mindenki a méregdrága, többtízezer forintos változatokra asszociál, pedig nem feltétlenül kell az egész padlót borító kárpitokban gondolkozni. Bár az is igaz, hogy mostanában nagyon látványos, és méretükhöz képest olcsó padlószőnyegeket lehet vásárolni, érdemes körülnézni a különböző aukciókon, piacokon is, hiszen sokan nagyon jó minőségű szőnyegtől válnának meg – gyorsan, tehát olcsón.
Ha nem ilyen nagy méretekben gondolkozol, akkor érdemes átnézni, milyen a parketta állapota, hiszen némi újrafényezés mellett ilyenkor elegendő egy aprócska, mégis hihetetlen exkluzív hatást keltő szőnyeg a szobába. Elképesztően látványos lehet a változás!

Parketta helyett PVC

Amennyiben kisebb szőnyegre váltasz, nem mindegy, hogy milyen a padló állapota. Ha a felcsiszolás, lakkozás szóba sem jöhet, érdemes elgondolkozni az egyéb lehetőségeken, pl.

a PVC-n. Sokan elzárkóznak ettől a megoldástól, pedig a vastagabb műanyagpadló évekig garantálhatja a szépséges összhangot.
Nem is beszélve arról, hogy mennyire feldobja egy ilyen változtatás a helyiség hangulatát. Gyakran már 1500-2000 forint m2 áron lehet jó minőségű, akár drága parkettára emlékeztető PVC-t vásárolni. Érdemes figyelni az akciókat is!