Látványos cipőtárolási megoldások, amiket imádni fogsz

Írta: ,

Ha te is imádod a cipőket, akkor egyszer csak arra eszmélhetsz, hogy a többi holmidnak alig maradt helye. Ha nem akarod a szebbnél szebb tűsarkúidat és csizmáidat a gardrób mélyére száműzni, próbáld ki az alábbi látványos tárolási lehetőségeket!

Tedd a polcokra Kép forrása: ikea.com

1/6 Tedd a polcokra

Bizonyára még nem gondoltál arra, hogy a szebbnél szebb topánkáidat a polcaidra halmozd – pedig milyen jól mutat ez a megoldás!

Persze ahhoz, hogy valóban élvezhető legyen a látvány, a cipőidnek makulátlanul kell kinézniük.

A polcra nem kerülhet koszos vagy elnyűtt cipő (főleg nem akkor, ha fehér alapot választottál), és persze arra is ügyelned kell, hogy szép sorban és rendezetten tárold őket.

Egysoros polcok Kép forrása: ikea.com

2/6 Egysoros polcok

A cipőket nem csupán hagyományos és több soros polcokon tárolhatod – ehhez sajnos a legtöbb lakásban nincs is elég hely.

Alternatív megoldást kínálnak azok a polcok, amik nem futnak vízszintesen végig a falon, és akár a sarokban is elférnek.

Egy-egy szinten csupán egy cipőnek jut elegendő hely – ez már alapjaiban gondoskodik a rendről, az egységes látványról, továbbá arról, hogy mindig mindennek meglegyen a helye.

Ha tovább turbóznád az összhatást, néhány polcra táskát, vagy másfajta kiegészítőt tegyél!

Cipőtároló térelválasztók Kép forrása: whowhatwear.co.uk

3/6 Cipőtároló térelválasztók

Valószínűleg erre a lehetőségre sem gondoltál, pedig tény és való, hogy a különféle térelválasztók is megfelelőek lehetnek a cipőid tárolására.

Persze itt ugyanazok az alapszabályok lépnek életbe, mint azoknál a megoldásoknál, amiknél látszanak a tűsarkúid.

Mindenesetre, ha őrzöd a rendet, akkor az ilyen megoldások bútorajtók nélkül is tökéletesek, sőt, kifejezetten látványosak tudnak lenni.

Mozgatható tárolók Kép forrása: livethemma.ikea.se

4/6 Mozgatható tárolók

A különféle mozgatható tárolók univerzálisak, és gyakorlatilag a lakás minden területén felhasználhatod őket.

Jól jönnek főzés közben az aprócska konyhákban, fürdőszobákban, de az otthoni irodákban is.

És – amint láthatod – cipőtárolásban szintén verhetetlenek! Méretükből adódóan nem biztosítanak akkora helyet, mint a különféle polcrendszerek (és nem is annyira rendezettek), de a szezonálisan, napi rendszerességgel viselt cipőid számára egész biztosan megfelelnek.

Használd a létrád! Kép forrása: bloglovin.com

5/6 Használd a létrád!

Ha kedveled a saját kezűleg készített holmikat, akkor egy felújított fellépőt vagy létrát akár a cipőid tárolására is bevethetsz.

Nem muszáj fixen rögzítened, így a mozgatható tárolókhoz hasonlóan utólag is bárhol elhelyezheted a lakásban vagy az adott helyiségben.

Előnye, hogy nem csak a polcokra, hanem alá ugyanúgy pakolhatsz, így legalább plusz egy pár cipőnek helyet tudsz biztosítani.

És persze az se hátrány, hogy ez a dekorációval felérő polcrendszer igazán kis helyen is elfér!

Gondolkozz nagyban Kép forrása: apairandasparediy.com

6/6 Gondolkozz nagyban

Ha elég helyed van a cipőid tárolására, akkor bizony nem csak néhány fokot hasznosíthatsz a létrádból.

Különösen népszerű ez a megoldás a lakberendezésben, hiszen rendkívül ötletes, olcsó, és messze nem csak a gardrób részeként funkcionálhat.

Egyszerűen újítsd fel a létrádat, majd csináltass rá fokozatosan hosszabbodó polcokat, amiket érdemes rögzítened a biztonság kedvéért.

Már kész is a különleges, saját készítésű cipőspolcod!