5 lakberendezési trükk, ami feldobja az egész otthonod

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
5 lakberendezési trükk, ami feldobja az egész otthonod

Kép forrása: unsplash

Neked is feltűnt már, hogy a lakberendezési magazinokban minden olyan tökéletes, olyan jól átgondolt hatást kelt, és te hiába játszol a színekkel meg a textilekkel, valahogy mégsem lesz ugyanaz a hatás a valóságban? Sokszor egészen apró dolgokon múlik, hogy olyan legyen a lakásod, akár egy enteriőr magazin címfotója.

A friss, vágott virágok vagy az aktuálisan, szezonálisan a lakásba kerülő dekorációk szintén nagyon fel tudják dobni az egész belső teret.

Ha nem szeretnél erre költeni, akkor helyezd akár a szezonális gyümölcsöket egy mutatós tálba, így egyszerre érhetsz el friss, otthonos és átgondolt, trendi hatást, miközben nem költesz olyasmire, aminek kizárólag esztétikai haszna van.

Egy szép és ötletes gyümölcstartóba például csak egyszer kell beruházni.

A textíliák szerepe nem elhanyagolható a lakberendezésben, de az sem mindegy, hogy hová kerülnek fel. Az ablakok, amelyek a fényt engedik be a szobába, egyébként is nagyon fontos sarokkövei a lakberendezésnek, ne hagyd, hogy ne a legszebb formájukat mutassák!

A függönyt soha ne közvetlenül az ablakkeret fölé tedd, hanem fel egészen a mennyezetig – így sokkal nyitottabb, szellősebb és tágasabb hatást érhetsz el, az ablak fölé akasztott függönyök kisebbnek mutatják az ablakodat.

Érdemes szép esésű anyagot választani, ha nem találsz kedvedre valót a függönyök között, akkor vásárolj méteráru boltban! Ha körbe tudod varrni a függönynek vett anyagot, vagy van ismerősöd, aki ezt meg tudja tenni neked, jó eséllyel még sokkal olcsóbban is fogsz majd kijönni.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba