Lakberendezési trendek – 2016 tavasz, II. rész

Írta: ,

Cikkünk első részében 6 olyan új trendet mutattunk, ami az idei évben igazán menő lesz a lakberendezésben. De sajnos nem tudtunk leállni, annyi ötletes újdonságot találtunk keresés közben! Jöjjön hát a folytatás, ami nem csak akkor lehet érdekes számodra, ha a lakásdekoráció a szenvedélyed, hanem akkor is, ha épp felújításon töröd a fejedet!

1/6 Nagymamás minták

Idén a lakberendezők is nagyban gondolkoznak – nagy minták és virágok, ahogy a nagyinál láttad.

Retró vagy romantikus, kinek mi jut róla eszébe, de az biztos, hogy nagyon izgalmasak ezek a domináns színű, virágos elemek.

Az, hogy egy tapéta, egy fotel vagy csak néhány kiegészítő boruljon virágba, csak rajtad múlik!

Márvány és matt felületek Kép forrása: dustjacket-attic.com

2/6 Márvány és matt felületek

Tavaly minden a fényes és csillogó felületekről szólt, idén pedig inkább a matt és a márvány felületek a jellemzőek.

Nem kell megijedni, nem tekintélyes és rideg burkolatokról van szó, inkább csak dekorációs elemek és kisebb felületek esetén kell ezekben az anyagokban és finishekben gondolkodni.

A matt lámpák, munkapultok vagy falrészletek pedig egy krétarajzzal szuperül mutatnak majd, de önmagukban a többi fényes (pl. rózsaarany) felülettel is jól harmonizálnak.

Statement hálószobák Kép forrása: onekindesign.com

3/6 Statement hálószobák

Manapság mindenhol azt hallani, hogy a statement a menő – ahogy a táskák és a nyakláncok esetén, úgy a különböző helyiségekben is.

Ez annyit jelent, hogy valamilyen igazán hangsúlyos dologgal dobod fel a teret (vagy éppen az adott ruhadarabot), például a hálószobádban is!

Egy egész falnyi festmény, egy fadekoráció vagy egy izgalmas falfestés teljesen átalakítja majd a szoba eddigi hangulatát. Meglátod, néha nem árt kilépni a megszokottból.

Természetes burkolatok Kép forrása: greigedesign.com

4/6 Természetes burkolatok

A természetes anyagok minden teret otthonossá és hangulatossá tesznek.

Egyre inkább jellemző, hogy a kültéren használatos anyagokat, mint a kő vagy a fa, a lakberendezés is használja.

Ez jó hír, hiszen a modern és a klasszikus anyagok jól harmonizálnak egymással, így egy kővel kirakott kandalló vagy egy fával burkolt konyha csodásan mutat majd az egyszerűbb, modernebb bútoraiddal.

Minimalista konyhák egy kis csavarral Kép forrása: tinyme.com

5/6 Minimalista konyhák egy kis csavarral

Míg tíz-húsz éve mindenki sárgára festette a falakat, addig mostanában a fehér a legújabb trend. Letisztult falak, világos bútorok és egyszerű vonalak.

A konyhákban is szuper a fehér szín, hiszen a kis tereket is tágasabbá és szellősebbé teszik.

Ahhoz, hogy elkerülj egy túl steril hatású konyhát, azt javasoljuk, hogy dobd fel egy kis csavarral különböző színes részletekkel, mozaikokkal, és egyéb izgalmas felületekkel.

Napszobák Kép forrása: do-salonu.pl

6/6 Napszobák

Talán mindenkinek az az álma, hogy legyen egy olyan szobája a lakásában vagy a házában, ahová mindig besüt a nap, ahová bekerülhet egy fotel, egy munkaállomás vagy egy olvasósarok.

Ha teheted, te is próbálj meg kialakítani egy ilyen részt a lakásodban, hidd el, imádni fogod.

Tipp: Ezeket a szobákat jó, ha egy kis színnel is feldobod, de mivel a világosság és a napfény bevonzása a cél, ezért maradj a világosabb árnyalatoknál!