Lakberendezési trendek – 2016 tavasz, I. rész

Stumpf Bea
Írta: ,

Tavasszal sokszor nem csak a ruhatárunkat frissítjük fel, de a lakásunkra is több időt és energiát tudunk fordítani. Lehet rendezgetni a kertet, a teraszokat, és néhány új, vidám kiegészítő vagy bútor is bekerülhet a lakásba. Ideje rápillantani a legújabb lakberendezési trendekre, hátha új ötleteket és inspirációt gyűjtesz a tavaszi átalakításokhoz.

Rózsaarany és pasztell Kép forrása: freshdesignpedia.com

Az idei évben a pantone skála legnépszerűbb színei a lakberendezésben a rózsaszín és a kék színek pasztell, világos árnyalatai.

Jó döntés tehát, ha ezeket veszed alapul egy szobafestésnél vagy egyszerűen a kiegészítőket variálod ezzel a két színnel.

Emellett a meleg fém színek is dominálnak majd, a réz, a rózsaarany és az arany szuperül mutatnak a konyhádban, a fürdőszobádban vagy a nappalidban.

Fekete rozsdamentes acél és felület-mix Kép forrása: housebeautiful.com

Míg a korábbi években a világos, fehér sütők és mikrók, majd az inox elektromos eszközök voltak divatban, addig az idei évben a fekete rozsdamentes acél tűnik a befutónak.

Ehhez egyaránt jól passzolnak a sötétebb, szürkés és a világos vagy akár teljesen fehér konyhabútorok is.

Érdekes, de mégis izgalmas megoldás, ha egy kis csavart viszel a konyhaszekrényekbe és egy-egy elem más színű vagy más textúrájú, mint a többi.