Lakberendezési tippek minimál stílusban

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Lakberendezési tippek minimál stílusban

Az elmúlt időszak egyik legdivatosabb és legközkedveltebb lakberendezési stílusa kétségtelenül a minimál. Az ok nagyon egyszerű: ez az irányzat nem csupán rendkívül modern, hanem igazán könnyű benne rendet tartani.

Összehangolt bútorok Kép forrása: yummyscrumptious.blogspot.com

A minimál lakberendezésre talán a „letisztult” szó illik a legjobban, az általa kijelölt irányvonalat kell követni a bútorok megvásárlásakor és az apróbb dekorációk elhelyezésekor is.

A színekből ugyancsak érdemes egyszerűbbeket összeválogatni, a monokróm megoldással például garantáltan nem foghatunk mellé.

Tökéletes a fekete, szürke, fehér hármasa, de a fémes színek és a barna is jó választásnak bizonyul a krémes tónusok mellé.

Ezekből az árnyalatokból bátran megválogathatjuk a bútorainkat, amik szögletes formáikból adódóan sokkal inkább a modernség felé, semmint a hasonlóan népszerű vintage irányába húznak.

Ha a minimál mellett voksolunk, iktassunk be néhány újszerű megoldást a lakásunkba. Ez lehet a konyhaszigetbe épített főzőlap, rejtett konnektor, vagy éppen a „lebegő” hatású polc a nappaliban.

Modern és régi anyagok Kép forrása: .barnlightoriginals.com

A minimál irányzat kiváló lehetőséget kínál arra, hogy a nagyon modern és a rendkívül rusztikus anyagokat, felületeket ötvözzük. 

Bár alapvetően inkább előbbinek kell hangsúlyosnak lennie, ha itt-ott felbukkan némi megszokott platform, akkor az kiemelheti a lakás egyedi, korszerű megjelenését.

Példának okáért a lakás tartópilléreit, oszlopait meghagyhatjuk natúr valójukban, esetleg boríthatjuk kővel, betonnal. 

Persze, a minimálban csaknem minden modern és újszerű, ezért nem árt óvatosan bánni ezzel a praktikával.

Akár ki is hagyhatjuk az anyagok ötvözését, megmaradhatunk a főleg fémre, üvegre, fényes és matt bútorlapokra építő, jól bevált irányvonalak mellett.

Ezeknek kivétel nélkül jó minőségűnek kell lenniük, hiszen a minimál lényege az anyagok bemutatásában rejlik.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!