Ezzel az 5 lakberendezési praktikával könnyű lesz rendben tartani a konyhádat

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Ezzel az 5 lakberendezési praktikával könnyű lesz rendben tartani a konyhádat

Kép forrása: epstock/depositphotos.com

Amikor megterveztem a konyhámat, néhány fontos kikötésből nem voltam hajlandó engedni. Szerettem volna, ha sok hely jut a pakolásnak, ha minden praktikusan kézre áll, továbbá, ha könnyű rendben tartani. Így született meg a plafonig bebútorozott, méretes szigettel kibővített és minimalista konyhám. De milyen berendezési praktikák segíthetnek, ha szeretnéd a tiédet is pár pillanat alatt rendbe tenni?

Az egyik legfontosabb szempont, hogy olyan burkolatokat, anyagokat válogass össze, amik nem túl kényesek.

Egy konyhát, étkezőt sosem tudsz teljesen makulátlanra súrolni, mindig elő fog bukkanni egy-egy morzsa, egy szál anyag a törölgető rongyból, vagy egy csepp víz a mosogatóból.

Nem mindegy azonban, hogy ezek a nyomok szemet szúróan éktelenkednek, vagy csupán pár centiről észrevehetőek… Érdemes olyan burkolatokat válogatnod, amik anyagukban mintásak, erezettek, hiszen ezek elnyelik a kisebb maszatokat, foltokat.

Ha valamiből egyszínűt szeretnél, akkor az legyen a bútorlap, a pultot, a csempét és a padlót célszerű mintás alapanyagokból összeválogatnod.

Az én konyhámban nagyon ritkán fordulnak meg zsíros dolgok, de még így is rendszeresen törölgetnem kell a csempét – óhatatlanul fröcsög a paradicsomszósz és biztos, hogy hetente egyszer kifut a tészta, vagy a rizs.

Ezzel már az albérletben is szembesültem, ezért a saját konyhámban szerettem volna különösebb megerőltetés nélkül rendet tartani.

Emiatt a konyhába és az étkezőbe lemosható falfestéket vásároltunk, aminek már többször is nagy hasznát vettük.

Persze, a sima festéket is úgy-ahogy le lehet mosni, de a vízálló változatoknak érezhetően más a felületük.

Elég, ha letörölöm nedves ronggyal az odafröccsent (adott esetben megszáradt) ételmaradékot, és nyoma sincs a foltnak.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!