Lakberendezési inspirációk a világ minden tájáról – Neked melyik a kedvenced?

Stumpf Bea
Írta: ,

A lakberendezés mindig izgalmas feladat. Stílusok, színek, minták és különböző anyagok találkoznak, aminek csak te szabhatsz határt. Ha jól variálod össze őket, akkor egy olyan stílusos és egyben otthonos lakást alakíthatsz ki, ami akár egy home dekor magazinban is megállná a helyét. Most a világ különböző részeiről hoztunk nektek lakberendezési inspirációkat – görgess lejjebb és utazz velünk!

Szerelmes Franciaország

Romantika, romantika, romantika! Ha Franciaországról van szó, akkor rögtön a cuki kis kávézók, a szerelmesekkel teli teraszok és a virágokkal borított parkok jutnak eszünkbe.

Ha a lakásodba is szeretnéd elhozni ezt a hangulatot, akkor a vintage stílus szabályait kell követned.

Ha például a hálószobádat vagy a nappalidat szeretnéd ilyen csajosan berendezni, akkor szerezz be egy-egy virágos textilt (ágyneműt, takarókat, függönyt, párnákat), egy kovácsoltvas ágyat vagy egy régies stílusú fésülködőasztalt, és dekorálj minél több gyertyával, vázával, kosárkával és élővirággal.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Varázslatos Kelet

Ha szereted a rendet és a nyugalmat az otthonodban, akkor a te lakásodba leginkább az ázsiai hangulat illik.

Erre a stílusra a legjellemzőbb a fekete és fehér színek kontrasztja, amit megbolondíthatsz egy-egy fa elemmel, vagy például egy hangsúlyos bordó vagy narancssárga (tűz jellegű) színnel.

Tipp: Az ázsiai hangulatú lakás eléréséhez szerezz be alacsony, többnyire sötét bútorokat (pl. alacsony ágy a hálószobába, alacsony, szögletes dohányzóasztal), és dekorálj természetes anyagokkal, mint a bambusz, a mészkő, vagy különböző sötétebb színű fa kiegészítők.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4