Lakberendezési inspirációk a világ minden tájáról – Neked melyik a kedvenced?

Írta: ,

A lakberendezés mindig izgalmas feladat. Stílusok, színek, minták és különböző anyagok találkoznak, aminek csak te szabhatsz határt. Ha jól variálod össze őket, akkor egy olyan stílusos és egyben otthonos lakást alakíthatsz ki, ami akár egy home dekor magazinban is megállná a helyét. Most a világ különböző részeiről hoztunk nektek lakberendezési inspirációkat – görgess lejjebb és utazz velünk!

Szerelmes Franciaország

1/5 Szerelmes Franciaország

Romantika, romantika, romantika! Ha Franciaországról van szó, akkor rögtön a cuki kis kávézók, a szerelmesekkel teli teraszok és a virágokkal borított parkok jutnak eszünkbe.

Ha a lakásodba is szeretnéd elhozni ezt a hangulatot, akkor a vintage stílus szabályait kell követned.

Ha például a hálószobádat vagy a nappalidat szeretnéd ilyen csajosan berendezni, akkor szerezz be egy-egy virágos textilt (ágyneműt, takarókat, függönyt, párnákat), egy kovácsoltvas ágyat vagy egy régies stílusú fésülködőasztalt, és dekorálj minél több gyertyával, vázával, kosárkával és élővirággal.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Varázslatos Kelet

2/5 Varázslatos Kelet

Ha szereted a rendet és a nyugalmat az otthonodban, akkor a te lakásodba leginkább az ázsiai hangulat illik.

Erre a stílusra a legjellemzőbb a fekete és fehér színek kontrasztja, amit megbolondíthatsz egy-egy fa elemmel, vagy például egy hangsúlyos bordó vagy narancssárga (tűz jellegű) színnel.

Tipp: Az ázsiai hangulatú lakás eléréséhez szerezz be alacsony, többnyire sötét bútorokat (pl. alacsony ágy a hálószobába, alacsony, szögletes dohányzóasztal), és dekorálj természetes anyagokkal, mint a bambusz, a mészkő, vagy különböző sötétebb színű fa kiegészítők.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Egy falat Amerika

3/5 Egy falat Amerika

Bár a loft lakások először nem az Egyesült Államokban jelentek meg, manapság leginkább a tengerentúlon találkozni velük. A régi budapesti polgári lakások könnyen átalakíthatók loft lakás jellegűre, hiszen a hatalmas, egybefüggő terek, a nagy ablakok, és a magas belmagasság nálunk is adottak.

A legtöbbször agglegény lakásokra emlékeztető hangulatot leginkább a hideg színek és hideg burkolatok (pl. csiszolt beton, tégla vagy kő) párosításával érheted el.

Ha a hálószobádat szeretnéd kicsit átalakítani, akkor azt javasoljuk, hogy ha van rá lehetőség, egy falat hagyj meg csupasz téglából, és ehhez egyszerű bútorokat és kevés hangsúlyos színt párosíts.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Skandináv vonalak

4/5 Skandináv vonalak

A skandináv lakberendezésről valószínűleg mindenkinek az IKEA jut eszébe először, aminek fő ismertetőjegye az egyszerűség.

Erre a stílusra ugyanis ez a leginkább jellemző: letisztult, világos falak, csupaszon álló fa gerendák, nagy, függöny nélküli ablakok és visszafogott színek.

Ha szereted a letisztultabb, minimalista stílust, akkor kombináld a fa és fehér színű funkcionális bútorokat néhány egyszerű dekorációval – kisebb növényekkel vagy papír, esetleg fa kiegészítőkkel.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Mediterrán csoda

5/5 Mediterrán csoda

Ha a mediterrán stílus áll hozzád közel, akkor könnyen becsempészheted a lakásodba az olasz, a spanyol vagy a görög hangulatot.

Erre a stílusra leginkább a tágas terek, a rusztikus fa bútorok, az izgalmas minták és formák jellemzőek.

Tipp: Szerezz be néhány részletesen díszített csempét, amivel jól dekorálhatod a fürdőszobád vagy a konyhád. Ha körbenézel az interneten, és találsz egy-egy régi asztalt vagy faládát, azt szuperül fel tudod használni a nappalidba vagy az étkeződbe. A dekorációval leginkább a tenger színeit idézd, ettől mindig egy kicsit a tengerparton fogod érezni magad!

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4