7 lakberendezési hiba, amit lehet, hogy te is elkövetsz

Kovács Andrea
Írta: ,
7 lakberendezési hiba, amit lehet, hogy te is elkövetsz

Sokan gondolják, hogy berendezni egy lakást nem nagy ördöngösség, mindössze az a lényeg, hogy harmonizáljanak egymással a dolgok. Aztán egyszer csak azt veszik észre, hogy valamiért nem érzik jól magukat abban a környezetben, lehangoltak és nyomottak tőle. Nos, ilyenkor szükséges az újratervezés, ugyanis van néhány nagyon elterjedt baki, ami ezt a rossz érzést okozhatja – most megmutatjuk, hogyan kerülheted el őket!

Extrém minimál Kép forrása: bloglovin.com

A minimál stílus manapság nagyon trendi. Lényege a természetközeliség és az egyszerűségre törekvés, így kevés dekorációval, főként fekete-fehér színekkel és egyszerű formákkal dolgozik.

Ezt sem szabad azonban túlzásba vinni, hiszen a lakásunk az életterünk, jó, ha otthonos, barátságos és praktikus is egyben.

Nem baj, ha egy-egy tárgy, amit mindennap használsz, elöl marad, hiszen a nagyon üres terek múzeumszerűvé tehetik a lakásod, amiben biztos nem érzed majd jól magad!

Kevés fény Kép forrása: decor8blog.com

A legjobban berendezett lakások összhatását is elrontja, ha nincs elég fény. Elsődlegesen arra kell figyelned, hogy minél több természetes fény töltse be a szobákat, amit világos, lenge függönyökkel tudsz elérni.

Ha kevés a természetes fény, akkor segíthetnek a világos színű falak és bútorok, valamint a többfunkciós világítás.

A központi csillár mellett mindenképp legyen egyéb asztali vagy fali lámpa, illetve néhány irányított fényforrás is a lakásban!