Lakást festesz? Ezeket a színeket érdemes választanod! - Ötletadó színkombinációk

Zabolai Margit
Írta: ,

A falak átfestése az egész lakás hangulatát megváltoztatja, és mivel a tisztasági festés egyébként is elkerülhetetlen, sokan megragadják az alkalmat, hogy kicsit felpezsdítsék a megszokott berendezést. Ha néhány textília vagy kiegészítő színét is megváltoztatod, az összhatás még kellemesebb lesz. Mutatunk néhány inspiráló színkombinációt!

Sokan félnek a szürke színtől, pedig a megfelelő árnyalatokkal és a megfelelő helyen használva egyáltalán nem unalmas, inkább izgalmas, elegáns hatást kelt.

Egy nagyobb méretű, világosabb nappaliban például kifejezetten jól mutat egy világosabb szürke árnyalat a falakon, ami inkább bézsbe hajlik, a kárpiton, a kanapé díszpárnáin pedig megjelenhet néhány sötétebb, ezüstös vagy grafit színű szürke is.


Így használd a modern szürkét a lakásban


Ahogy ezen a színkombináción is látszik, a szürkét érdemes valamilyen melegebb, de neutrális színnel lágyítani - a fahéj például kellemes megoldás lehet.

A kék az egyik legnépszerűbb lakberendezési szín, főleg a fürdőszobákban, de könnyen unalmassá, esetleg hideggé, merevvé válhat.

Az aqua árnyalatok közül nem csak azért érdemes szemezgetni, mert most nagyon divatosak, hanem mert frissebb hatást keltenek, és sokkal izgalmasabbak is.

Természetesen ekkor lehet játszani a már-már olajzöldbe hajló árnyalatokkal is, a szürke pedig egy biztos alapot teremt, amivel a kék szépen harmonizál, de kicsit elegánsabb, komolyabb lesz tőle, mintha mindent babakékre vagy égszínűre