5 gyönyörű lakás 25 négyzetméter alatt – Aprócskák, de praktikusak

Zabolai Margit
Írta: ,
5 gyönyörű lakás 25 négyzetméter alatt  – Aprócskák, de praktikusak

Kép forrása: S. Zajączkowski

Vannak, akiknek fontos, hogy saját maguk uraként, egyedül, vagy éppen csak a párjukkal, lakótársak nélkül éljenek, még akkor is, ha így csak egy igazán aprócska otthont engedhetnek meg maguknak. Igaz, hogy az alábbi lakások némelyikére szemmel láthatóan költöttek is, de mégis a lelemény az, ami segített az pirinyó lakások lakóinak, hogy igazi otthont varázsoljanak garázs-méretű ingatlanjukból.

Csak természetesen! Kép forrása: http://urbanscrawldc.com/

A természetes anyagok mindig jó választásnak bizonyulnak egy parányi lakásban, és ez nem jelenti azt, hogy a berendezésnek unalmasnak vagy jellegtelennek kellene lennie.

Ebben a kis lakásban például a hatalmas lámpa teszi barátságosabbá, lágyabbá a hangulatot, a konyhapult mögötti fényes burkolatnak és az áttetsző korlátnak köszönhetően pedig a lakás sokkal nagyobbnak tűnik, mint amekkora valójában.

A galériára vezető lépcső alatt itt is tárolót alakítottak ki, a mennyezetig érő szekrénysorban pedig mindennek jut hely.

Színesben is menő Kép forrása: Stagetecture.com

Az apró lakásokban a világos színek használata csaknem ugyanolyan gyakori, mint a praktikus galériaágyak megjelenése, de persze semmi sem kötelező.

Ebben a lakásban ugyan az önálló ágyat feláldozták, és egy kinyitható kanapé oldja meg a fekhely kérdését, de cserébe nem kell magasra mászni, és a tér is szellősebb, kényelmesebb benyomást kelt.

Ez a lakás arra is remek bizonyíték, hogy kis helyen is lehet színeket használni, ha átgondoltan egymáshoz igazítva használod a stílusokat, árnyalatokat, mintákat.

És ugye, hogy még azt is el tudod képzelni, hogy vendégeket hívj ebbe a pöttöm otthonba?

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján