Lakáskiegészítők, amiket nyugodtan vehetsz másodkézből

Nagy Niki
Írta: ,
Lakáskiegészítők, amiket nyugodtan vehetsz másodkézből

Azt lassan már megszokjuk, hogy turkálókból öltözködni teljesen természetes, sőt, szerencsére mostanában már divatos dolog is. De az még mindig várat magára, hogy rájöjjünk: az otthonunkat is nyugodtan berendezhetjük, legalább részben, használt holmikból.

Ez a pénztárcánknak és a környezetünknek is jót tesz, nem feltétlenül kell mindenből a legújabbat venni - a régi legalább biztosan kiállta az idő próbáját. Az alábbi lakáskiegészítőket nyugodtan keresheted a használtpiacon.

Régi, masszív bútorok

Ezek biztosan nem fognak összeesni fél éven belül - már kiállták az idő próbáját, és biztosan masszívak, időtállók. Ezek a bútorok ugyanis még sokkal többe kerültek annak idején, mint amennyibe most egy átlagos, ikeás bútor kerül, ami magával hozta azt is, hogy sokkal hosszabb távra terveztek velük.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Akinek a nagyszüleinél van még abból a régi, vitrines nappali-szekrénysorból, az pontosan tudja, miről beszélek. Egy-két ilyen darabra nagyon megéri beruházni.

Tükrök

Persze, valószínűleg a bolhapiacon talált tükrök nem azért lesznek az otthonod ékei, mert annyira sértetlenek, és pontosan visszaadják a tükörképedet.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A megfelelő stylinggal viszont nagyon jól mutathatnak a nappaliban vagy a hálóban, még akkor is, ha kicsit kopottak - pontosan ez lesz a bájos bennük. Ha a keret tetszik, vagy valami megfog benne, ne hagyd ott a boltban vagy a piacon - biztosan találsz neki helyet valahol a lakásban.

Lámpák

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A vintage lámpáknak kifejezetten reneszánszuk van mostanában, nem is véletlenül: viszonylag olcsón szerezhetsz be olyan darabokat, amik aztán meghatározzák az egész helyiség hangulatát. Mindegy, hogy régi, ernyős lámpákról vagy a hetvenes évek műanyag divatdarabjairól van szó, igazi statement darabot hozhatsz vele a lakásba.

Szőnyegek

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ha nem a fehér, habos-babos szőnyegeket kedveled, hanem az igazi, kézzel készített, drága változatokat, jobban jársz, ha másodkézből szerzed be őket. Ha vigyáztak rájuk, ezek a kiegészítők nagyon könnyen kitisztíthatók, és újra használhatók - így egy nagyon drága darabot is akár a töredékéért tudsz majd beszerezni, és igazi értéket vihetsz az otthonodba anélkül, hogy vagyonokat kelljen költened hozzá.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv