5 dolog, amit mindenki megbán a lakásfelújítás során

Írta: ,

Mindenki szeretné időnként felújítani a lakását, hogy bár az otthonos hangulat megmaradjon, mégis legyen benne némi újdonság. A renoválásnak rengeteg előnye van, de mielőtt fejest ugranál a munkába, olvasd el, mi az az öt dolog, amit az emberek többsége megbán a lakásfelújítás után.

1/5 Kiütöd a falat két szoba között

Ha láttál már lakásfelújításról szóló tévéműsort, megfigyelhetted, hogy szinte mindig van olyan projekt, amelyben kiütnek egy-egy falat két szoba között, hogy egyetlen hatalmas helységet csináljanak belőle.

Noha tényleg trendin néz ki, ha a nappali egyúttal az ebédlő, az előtér és a konyha is, azért gondold át még egyszer, mennyire jó ötlet ez.

Mert a hatalmas nappali együtt jár azzal, hogy innentől kezdve a család összes tagja egyetlen szobában fog pihenni, tévézni, enni, a gyerekek pedig játszani.

Időnként azért mégis jó elvonulni mindenkitől, hogy egyedül lehess, nem igaz?

2/5 Különálló kád

Rengeteget dob a fürdőszobán, ha trendi kádat teszel bele, de azért nem mindegy, meddig mész el a felújításban.

Egy sarokkád tényleg jól mutathat, de térbe helyezhető kádat inkább ne válassz, hacsak nincs tényleg nagyon sok hely a szobában.

Ezek a darabok ugyanis bármennyire jól néznek ki, sajnos rengeteg helyet foglalnak (hiszen épp az a lényegük, hogy minden szögből megközelíthetőek legyenek), arról nem is beszélve, hogy a takarításuk is sokkal körülményesebb a már megszokott kádakhoz képest.

3/5 Betonból konyhapult

Ha lehet, inkább ne válassz beton anyagot a konyhapult átalakításánál, ugyanis bár tényleg egyedi hangulata van, és az utóbbi időben felkapott is ez a megoldás, sajnos hosszú távon nem biztos, hogy megtérül a választás.

Ha ugyanis bármi tönkremegy a csapnál, sokkal körülményesebb lesz ezeket kicserélni, arról nem is beszélve, hogy a beton könnyen elkezdhet megrepedezni.

Ráadásul ha kiöntesz rá figyelmetlenségből egy kis vörösbort, azt sajnos szinte sosem fogod tudni rendesen letakarítani róla!

4/5 Beépített gardrób

Egy kisebb méretű beépített gardrób szuper ötlet lehet, de az már kevésbé, ha egy másik szobát jelölsz ki erre a célra, és összenyitod a hálóval!

Hiába néz ki klasszul, ha a helységben hatalmas a hely, és minden cipőd, ruhád befér, de ha idővel mégis eladnátok a lakást, kevesebbet fog érni.

Hiszen ami eredetileg két különnyíló szoba volt, az a gardrób miatt egyetlen szobává avanzsált át, és valószínűleg kisebb eséllyel veszi meg például egy olyan házaspár, akik gyermeket szeretnének.

5/5 Sötét színű padló

Egy fekete csempe a konyhában vagy sötétszürke laminált parketta a nappaliban nem is hangzik rosszul, igaz?

Valójában tényleg szuperül tud mutatni ez az árnyalat a megfelelő falszín mellett, de ha lakásban tartasz kutyát vagy cicát, kétszer is gondold meg, bevállalod-e.

Ebben az esetben ugyanis fel kell készülnöd arra, hogy szinte folyamatosan takarítanod kell, hiszen a sötét színű padlón azonnal meglátszik a kutyaszőr; amiből pedig mindig van bőven!