Lakásfelújítás 15 négyzetméteren – Előtte-utána fotók

Zabolai Margit
Írta: ,
Lakásfelújítás 15 négyzetméteren – Előtte-utána fotók

Miután írtam egy cikket arról, hogy miért imádom a 15 négyzetméteres kis otthonomat, többen kértétek, hogy mutassam meg, milyen is valójában. Úgyhogy ezennel minden olvasónkat meghívom egy virtuális lakásavatóra – nézzetek szét nálunk!

Jó alapok, és fantázia kell

Tudatosan olyan lakást kerestem, ami felújításra vár, ezért olcsón juthatok hozzá, és a kedvem szerint alakíthatom. Amikor megvettem a kis otthonomat, tényleg siralmas képet nyújtott: koszos tapéták áztak a falakon, nem volt konyha, és ajtó helyett egy függöny választotta el a fürdőszobát.

Viszont egy régi, masszív polgári házban volt, gyönyörű környéken, kiváló közlekedés mellett, és ugyan két és fél méter magasan egy álmennyezet nyakazta le a belmagasságot, tudtam, hogy fölötte majdnem még ennyi van, ráadásul két (akkor még befalazott) ablak is. Azért a bontás első lépései persze mindig ijesztőek: az ember éppen összes megtakarítását egy ingatlanba ölte, amit rosszból lakhatatlanná kezdenek verni. Ez az a pont, ahol nem szabad megijedni!

Bízd olyanra, aki érti!

Egy felújítás mindig sok stresszel és rejtett költséggel jár. Fontos tehát, hogy olyanra bízd, aki tudja, hogy mit csinál, és akiben megbízol: ha nem vagy járatos az építőipari munkálatokban, akkor személyes tapasztalatom szerint érdemes generálkivitelezővel dolgoztatni.

Én egy kis céget, az Asztaloszseniket választottam, mert rajtuk láttam, hogy éppen úgy látják a kihívást és a fantáziát is a lakásban, mint én.

Rugalmasak voltak, és mindenben követték az elképzeléseimet, ugyanakkor én is tudtam, hogy ha valamivel kapcsolatban a drágább megoldást javasolják, akkor valószínűleg tényleg azzal fogok jobban járni. A munkálatok így is belekerültek néhány ősz hajszálamba, de ha nem szeretnél teljesen beleőrülni egy hasonló projektbe, akkor addig keress kivitelezőt, míg olyat nem találsz, akivel te is így érzel.