Lakásfelújítás 15 négyzetméteren – Előtte-utána fotók

Zabolai Margit
Írta: ,
Lakásfelújítás 15 négyzetméteren – Előtte-utána fotók

Miután írtam egy cikket arról, hogy miért imádom a 15 négyzetméteres kis otthonomat, többen kértétek, hogy mutassam meg, milyen is valójában. Úgyhogy ezennel minden olvasónkat meghívom egy virtuális lakásavatóra – nézzetek szét nálunk!

Jó alapok, és fantázia kell

Tudatosan olyan lakást kerestem, ami felújításra vár, ezért olcsón juthatok hozzá, és a kedvem szerint alakíthatom. Amikor megvettem a kis otthonomat, tényleg siralmas képet nyújtott: koszos tapéták áztak a falakon, nem volt konyha, és ajtó helyett egy függöny választotta el a fürdőszobát.

Viszont egy régi, masszív polgári házban volt, gyönyörű környéken, kiváló közlekedés mellett, és ugyan két és fél méter magasan egy álmennyezet nyakazta le a belmagasságot, tudtam, hogy fölötte majdnem még ennyi van, ráadásul két (akkor még befalazott) ablak is. Azért a bontás első lépései persze mindig ijesztőek: az ember éppen összes megtakarítását egy ingatlanba ölte, amit rosszból lakhatatlanná kezdenek verni. Ez az a pont, ahol nem szabad megijedni!

Bízd olyanra, aki érti!

Egy felújítás mindig sok stresszel és rejtett költséggel jár. Fontos tehát, hogy olyanra bízd, aki tudja, hogy mit csinál, és akiben megbízol: ha nem vagy járatos az építőipari munkálatokban, akkor személyes tapasztalatom szerint érdemes generálkivitelezővel dolgoztatni.

Én egy kis céget, az Asztaloszseniket választottam, mert rajtuk láttam, hogy éppen úgy látják a kihívást és a fantáziát is a lakásban, mint én.

Rugalmasak voltak, és mindenben követték az elképzeléseimet, ugyanakkor én is tudtam, hogy ha valamivel kapcsolatban a drágább megoldást javasolják, akkor valószínűleg tényleg azzal fogok jobban járni. A munkálatok így is belekerültek néhány ősz hajszálamba, de ha nem szeretnél teljesen beleőrülni egy hasonló projektbe, akkor addig keress kivitelezőt, míg olyat nem találsz, akivel te is így érzel.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!