Lakásfelújítás 10 ezer forintból – Erre a színre fesd a falakat, ha felfrissítenéd az otthonod

Zabolai Margit
Írta: ,
Lakásfelújítás 10 ezer forintból – Erre a színre fesd a falakat, ha felfrissítenéd az otthonod

Egy vödör festék, egy ecset, meg egy szabad délután: csak ennyi kell ahhoz, hogy megváltoztasd valamelyik szoba, vagy akár csak egyetlen fal színét, és ezzel akár az otthonod teljes hangulatát. Mutatjuk, idén milyen színek lesznek az az abszolút favoritok!

Újragondolt mályva Kép forrása: decofeelings.com

Sokszor kerül elő ebben a cikkben a szürke, de tényleg úgy tűnik, hogy ez az elmúlt évek egyik nagy felfedezettje.

Olyannyira, hogy még más színeket is visszahoz a divatba, ha elvegyül velük: a szürkés lila, vagy ahogyan külföldi lakberendező magazinokban találkozhatsz vele, a greylac igazi csemege most a lakberendezőknek, az egyszerre merész és könnyed, nőies és elegáns szín kétségtelenül egy bátor választás, és nem is mindegy, hogy hová és milyen bútorokkal kerül, de ha valakinek belefér, hogy akár a kiegészítőket, textíliákat is lecserélje, vagy szerencséje van, és éppen illik a szobájába ez a szín, akkor a mályva különleges árnyalat nagyon ütőr benyomást tud kelteni.

Lágy krém Kép forrása: interiorsbystudiom.com

Aki jobban kedveli a fehér falakat, de mégis szeretne valami kis egyediséget, karaktert vinni a lakásba, az idén a krém színekkel mélyítheti el a kapcsolatát.

A lágy és selymes színek igazi kedvencek, ennek megfelelően a festékgyártók is sok árnyalattal készülnek, hogy mindenki megtalálja a falfelületnek, fényviszonyoknak és a helyiség funkcióinak megfelelő krémszínt.

Itt is jellemző az, ami egyébként az egész szezonra: a neutrális árnyalatok az uralkodóak, a sárgába hajló színek most kevésbé számítanak majd divatosnak, ellenben egy tompa, szürke alaptónusú krémszínnel modern, mégis időtlen hatást kölcsönözhetsz a falaknak.