Lakást vásárolsz? Árnövelő trükkök, amiknek nem szabad bedőlnöd!

Schuster Borka
Írta: ,

Új lakást nem vásárol minden héten az ember, és mivel talán egy életre szóló anyagi elkötelezettséget vállalsz, érdemes minden oldalról körüljárni a döntést. Ha pedig már megvan álmaid ingatlana, fontos, hogy megőrizd a józan ítélőképességedet, és ne fizess többet, mint amennyit reális lenne.

1. Trendi tapéta

Az egyik legnyilvánvalóbb és mégis legnépszerűbb trükk egy ingatlan értékének növelésére a dizájn, az otthonosság érzetének megteremtése. Egyértelmű, hogy egy felújított, modern stílusban kialakított lakásért többet kérnek, mint egy olyanért, ami esetleg még komolyabb esztétikai ráncfelvarrásra szorul, de csak azért, mert akár pár száz- vagy akár pár tízezer forintból kicsit menőbbé tették a lakást, még ne hagyd, hogy az árak akár milliókkal elszálljanak.

Vesd össze a lakás árát egy hasonló környéken, hasonló műszaki állapotban lévő, de kevésbé divatosan berendezett lakás árával, és ha lényeges eltérést találsz, nem árt számolni egy kicsit: valóban csak egy festés, egy tapéta és néhány illatgyertya ára a különbség a két lakás között, vagy az „álmot” próbálják eladni neked, amit aztán a most még kevésbé stílusos lakásba költözve sokkal kisebb összegből te is kialakíthatsz?

Mikor két lakást összevetsz, gondold mindig végig, hogy valóban az árát megérő újításokat végeztek-e el a drágábbon, vagy csak úgy rendezték be, olyan kisebb költségű kozmetikát végeztek rajta, amitől jobb lett a hangulata.