Különleges vintage lakberendezési tárgyak

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A vintage az elmúlt időszak egyik legközkedveltebb stílusa, mely nem csupán a divatba, a kiegészítők világába, hanem a lakberendezésben is hatalmas teret hódított. Az egyediségre, a régi-új harmóniájára építő irányzat sokak kedvence – mutatjuk, milyen dekorációkkal tudod feldobni a lakásodat!

A dekorációkat és a lakberendezési tárgyakat illetően a vintageban élen jár minden, ami egyszerre tud ódon, régi és mégis kicsit újszerű lenni.

Remek példa az egyedi bútorok, asztalkák különlegessé tételére, ha méretes üvegedényeket halmozunk rájuk.

A stílus népszerűségének köszönhetően ismét nem nehéz a boltokban ilyen és ehhez hasonló üvegtárolókat találni, de ha sikerül egyet előkotorni a padlás mélyéről, az lesz az igazi.


Láttad már? 5 meseszép nappali, ahol a kék szín uralkodik


Korábban jellemző módon cukorkákat is tartottak ezekben az üvegekben, de ezt a funkciót gyakorlatilag bármire lecserélhetjük.

Kiváló ötlet gyöngysorokkal megtölteni a teret, de akár rózsaszirmokkal, szárított- vagy élővirágokkal is feldobhatjuk a látványt, nem beszélve a sok-sok apró, otthon félretett emlékről, amik így végre méltó helyre kerülhetnek.

Ilyen jellegű kalitkákból már nem igazán tudunk újat venni, bár természetesen mindez csak keresgélés és pénz kérdése.

Az mindenesetre biztos, hogy ha sikerül egy ilyen ódon hatású darabhoz hozzájutni, akkor azzal célszerű foglalkoznunk, hiszen akár ilyen csodás dekorációs elem is születhet belőle.

A látványt még tovább fokozza a régi térkép, a méretes óra, a távcső, a vastag madzag, amik tulajdonképpen egy komplett kutató-felszerelésnek feleltek meg – legalábbis anno.

A stílust illetően ennél a dekorációnál hiányzik a finomság, a nőies pasztell és a fehér, de a vintagenak van egy ilyen nosztalgikus, kicsit durva irányzata is.

Persze, ezen a látványon finomíthatunk, példának okáért tökéletesen mutatnak a felakasztott kalitkák, ha hatalmas virágokat ültetünk beléjük, amik növekedés közben egyre jobban alálóghatnak.