Különleges téma ötletek, ha házibulit rendezel

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A házibulik elsülhetnek nagyon jól, de sajnos rosszul is, hiszen megfelelő téma nélkül könnyen unalmassá válhat az otthoni szórakozás. Ezt kiküszöbölendő érdemes már előre felkészülnöd, és izgalmas ötletekkel biztosítanod, hogy véletlenül se legyen lapos a hangulat!

Választott film Kép forrása: buzzfeed.com

Érdekes, és semmiképpen sem hétköznapi ötlet, ha egy film köré építed az általad rendezett bulit.

Persze ahhoz, hogy hozzád hasonlóan minden vendéged jól érezze magát, a társaságotokban közkedvelt művet kell választanod.

Ha megvan a megfelelő film, vagy éppen sorozat, jöhet a tervezés! A dekorációt, az ételeket és persze a programot is a fő irányvonalon maradva kell kitalálnod.

Amennyiben elsőre nehezen elképzelhető ez a megoldás, keress a műben egy vacsorázós, ebédelős jelenetet! Mi került az asztalra? Milyen a színvilág? Mit viselnek és miről poénkodnak?

Ezután már nincs is más dolgod, mint leutánozni a tévében látottakat.

Ha pedig belejöttél, természetesen kiszélesítheted a látókörödet, és az említett szempontok alapján a film minden percéből meríthetsz ihletet.

A bulik szerves részét képezik az ételek, amik köré természetesen egy komplett estét is építhetsz.

Ez egyébként az egyik legegyszerűbb formája a tematikus buliknak, tehát ha kezdő vagy, bátran próbálkozz vele!

És hogy mi jöhet szóba? Mindenképpen jó ötlet a svédasztal, hiszen így mindenki abból szed, amiből szeretne.

Erre alapozva jöhetnek a különféle méretű és ízű fagyik, a fondüs édességek, sós falatok, de akár szezonálisan is megválaszthatod a témát.

Ősszel ott a Halloween, vagy a szüret összes gyümölcse, zöldsége, télen pedig jöhet minden, ami hófehér, vagy éppen karácsonyi.

Akár egzotikus hangulatot is teremthetsz, amit megkoronázhatsz trópusi gyümölcsökkel, keleti fűszerekkel – na és persze csoki szökőkúttal!