Kreatív ötletek talpalatnyi erkélyekre

Zabolai Margit
Írta: ,

Egy erkély hatalmas kincs a városban, még akkor is, ha parányi. Mivel sok lakáshoz éppen csak egy talpalatnyi erkély tartozik, ahová éppen csak elfér néhány miniatűr bútordarab, számos kreatív megoldás született arra, hogy teremts hangulatos környezetet az ilyen kicsi helyeken is. Mutatunk néhány inspiráló megoldást, hogy hamarosan te is az erkélyen limonádézva fejezd be a napot.

A lehajtható asztalka okos megoldás, de az egyébként tárolásra használt ládikából is gyorsan kényelmes ülőke lesz, ha ráteszel néhány párnát.

Az intimitásról itt a korlátra tűzött nádkerítés gondoskodik, az egymásba rakható műanyag székek pedig kevés helyet foglalnak, amikor éppen nincs rájuk szükség, de bármikor előveheted őket, ha vendégek érkeznek.


Így rendezd be az étkeződet, ha kevés hely áll rendelkezésedre


A praktikus bútorokkal és az összeillő színekkel ez az aprócska erkély is hívogató terep lehet egy baráti összejövetelen.

A világítás rengeteget számít, és ha elsősorban esténként használod az erkélyedet, akkor szerezz be néhány aprócska lampiont, és ezeket fűzd fel a korlátra, vagy az erkély fölé.

Vannak olyan változatok, amelyek napelemmel töltődő akkumulátorral működnek, így még energiádba sem kerül az erkély kivilágítása.

A fényes kis gömböktől azonnal úgy érezheted magadat, mintha a csillagok alatt hevernél, és még a városi lakásod kényelmét sem kell elhagynod a romantikus hangulathoz - elég kilépned az erkélyed ajtaján.