10 kreatív könyvespolc, amit azonnal akarsz az otthonodba

Stumpf Bea
Írta: ,
10 kreatív könyvespolc, amit azonnal akarsz az otthonodba

Imádsz olvasni és annyi könyved van, hogy már alig találsz helyet nekik a lakásban? Mi lenne, ha a szokványos könyvespolcok helyett valami olyan megoldást választanál, ami igazán egyedivé és különlegessé varázsolja a lakásod? Összeállításunkban izgalmasabbnál izgalmasabb inspirációkkal készültünk, amik garantáltan felébresztik a kreativitásod!

Gyerekszobákba

A gyerekszobákba szánt könyvespolcoknak alapvetően két funkciója van.

Egyrészt a praktikum, azaz nem árt, ha a könyvespolcon minden könyv elfér, másrészt az is fontos szempont, hogy legyen játékos, aranyos, kedves és legfőképpen inspiráljon az olvasásra.

A mi kedvencünk az összezárható fülke, ami becsukva nem is tűnik könyvespolcnak (könnyen a rend illúzióját kelti), kitárva pedig előbukkan belőle a sok-sok könyv.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Sarok könyvespolcok

Ha kis hellyel kell gazdálkodnod a lakásban, akkor a legapróbb tereket is érdemes kihasználni a különböző szobákban.

Erre az esetre a sarokba tervezett kreatív könyvespolcok a legideálisabbak.

Vannak drágább, beépített változatok is, de DIY módszerrel is látványos megoldásokat alkothatsz: akár egy csővezetékre is felteheted a könyveidet, használhatsz egy régi, felújított létrát, de egyszerű fa elemekből is egyedit varázsolhatsz.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!