Kreatív és inspiráló tanulósarok a gyerkőcnek – Újítsd fel az íróasztalt és környékét az iskolára!

Szendrey Adrienn
Írta: ,

Sokat lehet olvasni arról, hogy milyen a tökéletes íróasztal a gyerek számára: van, aki azt vallja, hogy legyen ablak mellett, van aki szerint ez nem jó megoldás, míg mások annak a pártján állnak, hogy a csupasz, csak írószereket tartalmazó asztal a legjobb, hogy semmi ne vonhassa el a gyerek figyelmét a leckeírásról.

Mi abban hiszünk, hogy a kreatív módon berendezett asztal és tanulósarok a legjobb, ha egy szuper, inspiráló környezetet szeretnél biztosítani a lurkónak a tanuláshoz. Mutatunk ehhez néhány klassz ötletet, amely téged is megihlethet!

Ha még kicsi a gyereked, esetleg még csak az első osztályt kezdi, akkor érdemes egy olyan tanulósarkot berendezned a számára, amely nem az ő szobájában van, hanem ott, ahol te tevékenykedsz a délután, amikor már hazaértetek.

Ha ez éppen a nappali, ahol te magad is válaszolsz az emailekre munka után, vagy az otthoni feladatokat látod el, akkor oda helyezd a kicsi asztalát, de ha a konyha, ahol vacsorát főzöl a nap végén, akkor oda célszerű berendezni, hiszen ilyenkor még sokat kell a kicsivel gyakorolnod.

Ehhez a legjobb megoldás, ha könnyen szállítható asztalt és széket választasz, és a füzetek, ceruzák tárolói is mobilak, hogy könnyen átpakolhasd, ha már a saját szobájában tanul a későbbiekben a csemete.

Kis hercegnőknek Kép forrása: kidsinteriors.com

Bűbájos rózsaszín tanulóbázist alakíthatsz ki, ha két kislányod közösen osztozik egy szobán.

Ilyenkor érdemes egy hatalmas asztalt beszerezni, amely két részét egy fiókos polccal választhatod el egymástól, hogy mindenkinek meglegyen a maga helye.

Ha az írószertartók és a többi polc is mind közös, akkor abból sem lesz veszekedés, hogy az egyik gyerek cuccai átlógnak a másik térfelére.