Kreatív és inspiráló tanulósarok a gyerkőcnek – Újítsd fel az íróasztalt és környékét az iskolára!

Írta: ,

Sokat lehet olvasni arról, hogy milyen a tökéletes íróasztal a gyerek számára: van, aki azt vallja, hogy legyen ablak mellett, van aki szerint ez nem jó megoldás, míg mások annak a pártján állnak, hogy a csupasz, csak írószereket tartalmazó asztal a legjobb, hogy semmi ne vonhassa el a gyerek figyelmét a leckeírásról.

Mi abban hiszünk, hogy a kreatív módon berendezett asztal és tanulósarok a legjobb, ha egy szuper, inspiráló környezetet szeretnél biztosítani a lurkónak a tanuláshoz. Mutatunk ehhez néhány klassz ötletet, amely téged is megihlethet!

1/10 Egészen kicsiknek

Ha még kicsi a gyereked, esetleg még csak az első osztályt kezdi, akkor érdemes egy olyan tanulósarkot berendezned a számára, amely nem az ő szobájában van, hanem ott, ahol te tevékenykedsz a délután, amikor már hazaértetek.

Ha ez éppen a nappali, ahol te magad is válaszolsz az emailekre munka után, vagy az otthoni feladatokat látod el, akkor oda helyezd a kicsi asztalát, de ha a konyha, ahol vacsorát főzöl a nap végén, akkor oda célszerű berendezni, hiszen ilyenkor még sokat kell a kicsivel gyakorolnod.

Ehhez a legjobb megoldás, ha könnyen szállítható asztalt és széket választasz, és a füzetek, ceruzák tárolói is mobilak, hogy könnyen átpakolhasd, ha már a saját szobájában tanul a későbbiekben a csemete.

Kis hercegnőknek Kép forrása: kidsinteriors.com

2/10 Kis hercegnőknek

Bűbájos rózsaszín tanulóbázist alakíthatsz ki, ha két kislányod közösen osztozik egy szobán.

Ilyenkor érdemes egy hatalmas asztalt beszerezni, amely két részét egy fiókos polccal választhatod el egymástól, hogy mindenkinek meglegyen a maga helye.

Ha az írószertartók és a többi polc is mind közös, akkor abból sem lesz veszekedés, hogy az egyik gyerek cuccai átlógnak a másik térfelére.

Oviból a suliba Kép forrása: sfgate.com

3/10 Oviból a suliba

Ha a gyereked most kezdi az iskolát, akkor amellett, hogy megcsinálja a házifeladatot otthon, még annak is kell teret hagynod, hogy színezzen, rajzoljon, ahogy korábban az óvodában tette délutánonként, hogy könnyebb legyen az átszokás.

Az íróasztal felett legyen egy nagy polc, ahol a legkülönfélébb írószerek és rajzeszközök állnak sorban, és egy tábla a falon, ahova az elkészült műveket függeszthetitek fel.

Beépítve Kép forrása: jamonkey.com

4/10 Beépítve

Ha a gyermeked szobájában van egy beépített gardrób, akkor akár ezt is átalakíthatjátok tanulósarokká.

A falra kerüljön egy szép tapéta, és egy bútorlapból ki tudod alakítani az íróasztalt.

A szabad falfelütet polcozd be, hogy legyen bőségesen hely a füzeteknek, könyveknek és írószereknek, és szereljetek fel egy függönyt az ajtókeretre, hogy a tanulás végeztével akár be is lehessen vele csukni a tanulósarkot.

Táblafesték Kép forrása: rafa-kids.blogspot.com.es

5/10 Táblafesték

Szuper megoldás, ha a tanulóasztalokat egy olyan fal elé rendezed be, amelyet táblafestékkel festettél le, így a kicsik gyakorolhatják a betűket a falon is, de mindig újabb és újabb inspiráló rajzokkal is dekorálhatjátok az asztal feletti részt.

Az asztal mellé kerüljön egy polcos elem tárolókkal, így mindennek meglesz a saját helye és könnyebb lesz rendet tartani.

Irodafal Kép forrása: howtobuildit.org

6/10 Irodafal

Az irodákban gyakran használják a lyukacsos falelemet, amelyre polcok és tárolók akaszthatók, így a saját igényeink szerint rendezhető be az asztalunk környéke.

Ez a megoldás otthon is nagyon praktikus a tanulósarok kialakításánál, hiszen néhány polc elég hozzá, hogy mindennek legyen helye, és így könnyedén össze lehessen pakolni az íróasztal körül.

Építsd magad! Kép forrása: growingspaces.net

7/10 Építsd magad!

Egyszerű bútorlapokból olyan íróasztalt építhetsz a gyermekednek, amely a leginkább megfelel az ízlésének.

Építhetsz asztalt, polcokat, fiókokat és akár egy padot is így, amelyen a kicsi olvashat, akár csak az egyik fal mellé, akár L-alakban a sarokba.

Ha magasabb asztalt építesz, akkor elég egy liftes széket beszerezned, hogy akár éveken keresztül, az első osztálytól a felső évfolyamokig használhassa a gyermeked ezt a tanulóteret.

Keretes megoldás Kép forrása: thebooandtheboy.com

8/10 Keretes megoldás

Fából készíthetsz keretes polcokat is a gyereknek, hogy egy nagyot a falra szerelve legyen egy íróasztala, míg a kisebbeket használhassa tárolóelemekként.

Ennél a tanulósaroknál is le tudod festeni a falat táblafestékkel, hogy a kicsi ezen tudja vezetni a teendőket, tanulnivalókat, vagy akár az órarendjét is felrajzolhassa rá.

Kiskamaszoknak Kép forrása: aimeeweaverdesigns.com

9/10 Kiskamaszoknak

Ha már nagyobb a gyereked, akkor nagyon fontos, hogy a saját személyiségét tükröző tanulósarkot rendezzétek be neki.

Ehhez jó megoldás néhány felírótábla a falra szerelve, amelyekre képeket és posztereket tud felcsíptetni a kiskamaszod, mindig az aktuális kedve és ízlése szerint.

Miniiroda Kép forrása: cultfurniture.com

10/10 Miniiroda

Ha nagyobb a gyermeked, akár egy olyan tanulóbázist is építhettek neki, amely leginkább egy kis házi irodára emlékeztet.

Itt elrendezheti a saját dolgait, és a maga módján organizálhatja a dokumentumokat, jegyzeteket és minden tanuláshoz szükséges dolgot.

Mivel ennyi idős korban már a számítógép is fontos eszköz a tanuláshoz, az asztal legyen nagy méretű, lehetőleg két székkel: az egyik oldalon legyen a számítógép, míg a másikon szabad felület, ahol van elég hely a jegyzetelésre, házifeladat írásra.