A következő hibákat kerüld el konyhabútor vásárlásakor

Szendrey Adrienn
Írta: ,
A következő hibákat kerüld el konyhabútor vásárlásakor

Amikor elemes konyhabútort válogatunk, akkor igen könnyű elveszni a lehetőségek tengerében. A konyhában szeretnénk, ha minden tökéletes lenne, és az hosszútávon kielégítené minden igényünket. Előfordul azonban, hogy a sok tervezgetés folyamán belegabalyodunk a választásokba és a végén derül csak fény a hibákra. Hogy segítsünk elkerülni az ilyen kellemetlenségeket, összeszedtük a leggyakoribb problémákat konyhabútor vásárlás esetén, amelyeket kis odafigyeléssel Te elkerülhetsz. Mutatjuk! (x)

Minden legyen tökéletes, de a végén semmi sem az

Különösen a konyha tervezésekor könnyű beleesni a túltökéletesítés hibájába. Minden elemből és extrából szeretnéd a legjobbat és a legszebbet olyannyira, hogy a végén elfelejtkezel a legfontosabbról: az összhangról! Ha a bútorok és az egyes elemek nincsenek összhangban egymással, akkor elveszik az esztétika. Ezért gondold át kétszer, hogy álmaid csempéje stílusban passzol-e álmaid konyhabútorához, nehogy a végén egy nagy összevisszaság legyen a ház legfontosabb helyiségéből! 

A legjobb dolog, amit tehetsz a kuszaság elkerülése érdekében, hogy a nagyobb elemekből az egyszerűbbet választod. Így az egyszerű fehér konyhabútor körül bátran bolondozhatsz színes csempékkel, aranyszínű mosogatótálcával vagy bohém tányérokkal.

Gyönyörű, de nem én vagyok

A konyhákat általában hosszútávra tervezzük, ezért fontos, hogy időtálló darabokat válasszunk nem csak minőség, de stílus terén is. A leggyakoribb hiba, amibe minden új konyhát tervező beleesik, hogy mindenből a legtrendibbet szeretné. Azonban jobb, ha megállunk egy pillanatra és átgondoljuk: ez az elrendezés praktikus lesz pár év múlva is? Tetszeni fog-e ez a színösszeállítás később is? Persze nehéz olyan konyhát elképzelnünk, amely örökké tetszeni fog, mégis próbáljunk meg hosszútávban gondolkodni és inkább a biztosat választani a fellángoló trendekkel szemben.

Még nem találtad meg a Te stílusodat? Ötletekért böngészd a FAVI.hu bútorkereső kínálatát, ahol számos márka különböző stílusát veheted szemügyre!

Legyen kész gyorsan, a részleteket majd később kitalálom

Az elemes konyhabútorokban az a legjobb, hogy számtalanféleképp variálhatók, és szinte minden helyet ki tudsz velük használni. Az elemek számát és méretét úgy variálhatod, ahogyan neked a legjobban tetszik, és ahogyan a legjobban befér a konyhádba. Nem szabad tehát abba a hibába esni, hogy csupán félig-meddig tervezed meg a berendezést, és rögtön a „lényegre akarsz térni”. A konyhabútor ennél sokkal több és aprólékosabb tervezést kíván.

Érdemes úgy tervezni – különösen teljesen új lakás berendezésekor -, hogy a többi térrel szimultán szülessen meg. Gondolj csak bele, mi lenne, ha az elkészült konyhabútor után vennéd észre, hogy a fürdőszobádba már nem fér be a mosógép, de a konyhában bőven lenne neki hely. Kezdheted elölről a tervezést, ráadásul így feleslegessé válhat számos konyhai elem. Ez persze csupán egy a számos félresikerült tervezésből, tehát ne feledd: Szánj rá inkább több időt, és a végén valóban tökéletes lesz a végeredmény!

Ha konyhatervezés, vagy konyhabútor vásárlás előtt állsz, akkor nézz szét a FAVI.hu-n és válogass a több száz elemes konyhabútor közül!

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?