Konyhastílusok, amikért nekiállnánk felújítani

Zabolai Margit
Írta: ,

A konyha kétségtelenül a lakás egyik legfontosabb helyisége, éppen ezért fontos, hogy jól érezzétek itt magatokat. Ugyanakkor a felújítása költséges és nagy felfordulással jár, ezért biztosan nem fogjátok évente lecserélni, csak hogy az aktuális trendeket kövessétek. Éppen ezért érdemes alaposan megfontolni, melyik a hozzád és otthonodhoz legjobban passzoló stílus, amit éveken keresztül szívesen nézel majd. Mi ezekben gondolkodnánk – te melyikre cserélnéd le a mostani konyhádat?

’50-es évek

A „mid-century modern-ként” is ismert stílus már kiállta az idő próbáját: funkcionális, letisztult, ugyanakkor igényes, minőségi és teli van olyan darabokkal, fókuszpontokkal, amelyek megragadják a szemet, miközben a meleg színek otthonos, barátságos benyomást keltenek.

Külön előnye, hogy szépen belesimíthatóak már meglévő elemek, például egy régi csempe vagy a szekrényajtók.

Ha ezek jó állapotban vannak, és nem akarod lecserélni őket, a felújítást, az új stílust akár köréjük is szervezheted, így megtarthatod a konyha eredeti jellegét, mégis modernebb, a saját ízlésedhez passzoló hangulatot adhatsz neki.

 

 

Kortárs

A konyha, amiről első ránézésre nem is feltétlenül tudod megmondani, hogy egy konyha. Letisztult, minimalista, olyan, mintha egy lakószobába lépnél be.

Az anyagok egymásba olvadnak, a falak mélyedései elrejtik az eszközöket és tárolófelületeket, szinte semmin nem akad meg a szem.

Tény, hogy mivel a magas minőségű anyagok nagy szerepet kapnak, egy ilyen konyha nem olcsó mulatság, és az is biztos, hogy ha nincs makulátlan tisztaság, rögtön elveszíti a báját, de aki nem sajnálja rá a pénzt és az időt, annak lélegzetelállítóan szép konyhája lehet.

 

 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba