5 praktikus rendszerezési tipp a konyhádba, ami magadtól nem jutna eszedbe

Stumpf Bea
Írta: ,
5 praktikus rendszerezési tipp a konyhádba, ami magadtól nem jutna eszedbe

A konyha az egyik legfontosabb helyszín a laskában, hiszen a főzés mellett sokszor az étkezéseknek és a nagy beszélgetéseknek is helyet ad, sőt, legtöbbször a bulik is itt kezdődnek! Ahhoz azonban, hogy a konyhád tényleg praktikus és hangulatos legyen, kell néhány olyan trükk, amivel rendszerezheted mindazt, amit ott tartasz. Nézzük hogyan!

Ahogy nagymamáid konyháiban is láthattad, az edényeket, fakanalakat vagy egyéb konyhai eszközöket falra vagy plafonra lógatni szuper praktikus megoldás.

Így kihasználhatod azokat az extra lehetőségeket, amiket a konyhád nyújt, és rengeteg helyet szabadíthatsz fel a szekrényekből és polcokból.

Persze nem csak edényeket lógathatsz fel, akár egy kis konyhakertet is kialakíthatsz a falon a kedvenc fűszernövényeidből vagy a sokszor használt vágódeszkákat is lógathatod a szekrényeid oldalán.

Szerencsére legtöbbször még a kis konyhákban is találsz olyan falfelületeket, amiket akár tárolásra is jól tudsz hasznosítani.

Ha megvan a kiszemelt falfelület, akkor nincs más dolgod, mint találni a konyhád stílusának megfelelő fatáblát vagy fém rácsot, amire utána bármit rápakolhatsz.

Ezek a megoldások, az előzőhöz hasonlóan azért szuperek, mert a sokszor használt konyhai eszközök mindig kéznél lesznek, de közben rend marad a konyhádban, hiszen mindennek meglesz a helye.