5 olcsó, de látványos trükk a konyhád felújításához

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5 olcsó, de látványos trükk a konyhád felújításához

Kép forrása: houzz.com

A konyhának, étkezőnek a legtöbb családban fontos szerepe van, ezért aligha lehet elég pénzt áldozni erre a helyiségre. Ugyanakkor szerencse, hogy nem csak a komplett bútorcsere dobhatja fel a lakásnak ezt a részét – a kisebb-nagyobb volumenű változtatások is nagyon sokat jelentenek.

Ideje lecserélni a csempéket Kép forrása: houzz.com

A konyhában idővel sajnos elhasználódik a régi csempe, megül a szennyeződés a fugában és elkopnak az élénk színek. Tény, hogy sok piszokkal jár az újracsempézés, de olyan óriásit tud dobni ezen a helyiségen, hogy megéri rá néhány évenként áldozni.

Manapság már elterjedtebb megoldás, hogy ráültetik a konyhapultra a burkolatot, ezért nem kell amiatt aggódnod, hogy mindent szét kell szedniük a szakembereknek. További előny, hogy még az extrább, mutatósabb – és ezáltal drágább – csempékből sem kell sok a konyhába, hiszen a legtöbb esetben maximum 3-4 négyzetmétert kell beburkolni.

Persze ezen felül is akad anyagköltség és a szakembert is meg kell fizetni, azért az újracsempézésre nem fog rámenni a nadrágotok – viszont a helyiség olyan lesz, mintha kicserélték volna.

Választhatod az üveget is Kép forrása: houzz.com

Ha a csempe már snassz és ennél jóval izgalmasabbra vágysz, akkor akár komplett konyhafalat is vehetsz ebbe a helyiségbe. De mi is ez pontosan?

Tulajdonképpen edzett üvegről van szó, aminek bármilyen hátteret választhatsz. Akadnak kész üvegfalak, amikhez poszterszerű képek tartoznak, de a színeseket, kőmintásakat és az áttetszőeket illetően is nagy a választék. Ami biztos, hogy önmagában ez nem a legolcsóbb megoldás, de azt mindenképpen bele kell számolnod, hogy ha üveget választasz, akkor nem kell költened egyéb burkolatra. Így máris nem olyan borsos az ára!

Az üvegre írhatsz, rajzolhatsz filccel, éppúgy takaríthatod, mint a csempét, és ha hőállót választasz, akkor a tűzhelyed környékén is bátran tevékenykedhetsz.

Fókuszban

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

3 óriási tévhit a hurutos köhögéssel kapcsolatban

Okos tetőablak: együtt a kényelem és a funkció