Konyha a hallban, mennyezet az égben – Megoldások a legjellemzőbb budapesti lakásgondokra

Zabolai Margit
Írta: ,
Konyha a hallban, mennyezet az égben – Megoldások a legjellemzőbb budapesti lakásgondokra

Kép forrása: margeza.com

A régebbi építésű budapesti lakások kialakítása sok közös jegyet hordoz, és ezek nem mindig felelnek meg a modern kor igényeinek. Szerencsére akadnak megoldások, amikkel javítható a helyzet. Nézzünk néhány jellemző példát!

Egy nagy szoba Kép forrása: lushome.com

Aprócska lakásból is éppen elég van, de ugyanilyen gyakori probléma, hogy egyetlen, nagy szoba tölti ki a teret, és az ablakok, vagy más miatt nem lenne szerencsés leválasztani egy külön helyiséget.

Egy gipszkarton elemmel (ami nem teljes fal) azonban leválaszthatsz egy kis hálósarkot, így nem lesz mindenkinek szeme előtt az ágyad, aki a lakásba lép, mégsem kell értékes területet pazarolnod.

A falban kialakított polc helyettesítheti az éjjeliszekrényt, és fényt is enged be, ha pedig dobogóra teszed az ágyad, még extra tárolóhelyet is kapsz.

Folyosó szerű lakások Kép forrása: todaysparent.com

Szintén gyakori, hogy a lakás elviekben két szobás, de ebből az első szoba inkább csak egy hall, és innen nyílik az ablakos másik szoba.

Ha falat teszel közéjük, kizárod a fényt, ha a sötétebb szobába rakod az ágyad, mindig keresztül kell menni a hálón, hogy a nappaliba juss.

Ebben a lakásban a szoba végébe, vagyis a bejárattól távolabb eső helyre tették az ágyat, és csak egy könnyű függönnyel teremtettek intimebb hangulatot, ami tökéletesen átereszti a fényt.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba