5 dolog, amire minden nőnek szüksége van, amikor először költözik egyedül

Írta: ,

Előbb-utóbb mindenki életében elérkezik az a pont, amikor kirepül a családi fészekből, és beköltözik valahová önállóan. Persze valószínűleg kezdetben te is lakótársakkal élsz együtt, ám ha szingli vagy, és végre van saját kereseted, eljön az a pont, hogy egyedül költözöl tovább. Ilyenkor pedig az alábbi tárgyakra neked is szükséged lesz, így jobb, ha előre felkészülsz, hogy semmi se maradjon ki!

1/5 Zuhanyfüggöny

Talán elsőre furcsának tűnhet, de valójában egy zuhanyfüggöny fontosabb, mint hinnéd!

A legtöbben ugyanis nem szoktak minden este forró fürdőt venni, elvégre sokkal gyorsabb, ha pár perces zuhanyt iktatnak be a nap végére.

Viszont például egy társasházban általában kisebb a fürdőszoba; a függöny nélkül pedig könnyen beltéri medencévé változtathatod a helységet.

Hamar vizesek lehetnek a holmijaid, a mosógép és más elektronikai eszköz, a padlón pedig meg is csúszhatsz.

Hosszú távon sokkal jobban jársz, ha beszerzel egy zuhanyfüggönyt már a kezdetektől!

Biztonságos zárak Kép forrása: unsplash

2/5 Biztonságos zárak

Szerencsére ma már a legtöbb helyen odafigyelnek a kellő biztonságra, és erős ajtókat szerelnek fel, valamint több zárat, sőt, akár rácsot is. De ha a te lakásod pont nem tartozik ezek közé, és egyetlen zár óv meg, érdemes egyeztetned a bérbeadóval, és beszerezni egy erősebb zárat is.

Talán azt gondolnád, hogy biztonságban vagy, hiszen rengetegen élnek a környéken, de sajnos ez sok esetben nem riasztja el a betörőket!

Már az is jó ötlet, ha felszerelsz az ajtó mellé egy kis riasztót, ami rögtön hangosan kezd el szólni, ha nyílik az ajtó.

Ma már a boltokban olcsón is lehet kapni olyat, amit nem kell beszereltetned szakértőkkel, csak egyszerűen felhelyezed az ajtófélfára, és a nyitás okozta hangos zajra felébrednek a szomszédok.

Konyhai kellékek Kép forrása: unsplash

3/5 Konyhai kellékek

Az alapszintű konyhai kellékek valószínűleg nálad is megvannak, így lesz miből enned, innod, és még a főzést is meg tudod oldani.

Azonban akad pár apróság, amit az emberek nagy része elfelejt a költözködés hevében.

Feltétlenül írd fel egy papírra, hogy szerezz be merőkanalat, konzervnyitót, sajtreszelőt és fakanalat, hiszen ezeket az emberek nagy része elfelejti, és már csak akkor jut eszükbe, ha épp szükség lenne rájuk.

4/5 Hosszabbító

Valószínűleg a lakásban is akad jó néhány konnektor, de a mai modern világban sokkal több áramot fogyasztunk, mint régebben.

Így nagy az esélye annak, hogy például a hálószobában maximum három konnektor található, míg neked az internet, a tévé, a laptop és a telefonod töltése miatt sokkal többre lesz szükséged.

És akkor még a kisebb lámpáról nem is beszéltünk!

Hogy ne kelljen választanod, mit mikor használsz, a legjobb, ha már úgy érkezel, hogy van nálad legalább két hosszabbító. Biztos, ami biztos!

5/5 Takarításhoz eszközök

Amikor beköltözöl egy új helyre, biztos, hogy rengeteg takarítanivaló vár rád.

A dobozokból való kipakolás közben rengeteg por telepszik le a bútorokon, ráadásul a cipekedés során valószínűleg sok koszt hoztál be a talpadon.

Épp ezért már a költözés első napján érdemes beszerezned minden tisztítószert, kezdve a fertőtlenítőszerektől egészen a törlőkendőkig.

Készülj fel előre, mert nincs is annál idegesítőbb, mint amikor arra számítasz, hogy hagy a tulajdonos seprűt a lakásban, de mégsem, és így nem tudsz mezítláb kijönni a fürdőszobából!