Kobaltkék, napsárga és zsályazöld: így használd lakásodban az idei slágerszíneket!

Írta: ,

Szeretnéd végre feldobni egy kicsit a lakásodat, és ráhangolódnál már a pörgős nyári hangulatra? Ne feledd, hogy a hely, ahol élsz, a kedvedre is kihatással van, ezért használj minél több izgalmas, az évszaknak megfelelő színt! Ha pedig belevágnál egy felújításba, használd ki a Fundamenta Triplázó Bónusz Akcióját, hogy megvalósíthasd ötleteidet. Íme pár hasznos tipp, mielőtt belefognál! (x)

Kékkel a nyugalomért


Forrás: archideaphoto/depositphotos.com

A kék szín a tiszta ég és az óceán színe. Ha nagyobb átalakításba kezdenél, cseréld le fürdőd burkolatát, és dobd fel egy kis kékkel! Békességet, nyugalmat sugároz, valamint erős meditatív hatása van. Hol máshol használhatnád jobban, mint a fürdődben? Válassz bátran kobaltkék geometrikus mintázatú csempét, mely izgalmassá teszi a mosdódat, kádadat és tökéletesen passzol a fabútorokhoz is. Egy relaxáló fürdő után olyan leszel, mint akit kicseréltek. 
Persze nem csak a fürdődnek állhat jól a kék. Egy sötétebb árnyalat irányadó színként is viselkedhet hálószobádban, ha más, lágyabb árnyalatokkal kombinálod. A bézs, a barna és a fehér színekkel teljes összhangot érhetsz el.

Sárgával a boldogságért

Az energia és pezsgés színe a boldog napsárga. Ha egész lakásodat új köntösbe öltöztetnéd, próbálkozz a festéssel, vagy adj bútoraidnak új színt!  A sárga szín képes feloldani a félelmet és jó közérzetet ad. Legszebb színe lehet előszobádnak, így amint belépsz a lakásodba egy sűrű, pörgős nap után, rögtön érezheted jótékony hatását. Ha nem vagy ennyire bevállalós, használj nappalidban vagy konyhádban sárgás kiegészítőket. Szürke színű kanapéd és fehér függönyöd mellé tökéletesen fog passzolni egy-két sárga fotel, és felélénkítik a szobádat.

Zölddel a természetességért

A zöld a legtermészetesebb, ami körülvehet, hiszen ez a természet színe. Megújulást, reményt és kitartást szimbolizál. Ha nyitott vagy a barkácsolásra, saját kezűleg is újjá varázsolhatod bútoraidat. A 2017-es év lombzöldje után idén is hódít ez a szín, és ezzel együtt szinte minden árnyalata. A divattervezőktől a lakberendezőkön át mindenki használja, hogy természetközelibb hatást érjenek el vele. Tavasszal és nyáron is előtérbe kerülnek az élénk divatszínek pasztellesebb árnyalatai, így például a zsályazöld is. Fesd át konyaszekrényedet a zsálya árnyalattal, és olyan lesz, mintha új bútort vásároltál volna. Minden fafelületnek jól fog állni ez a szín, amit fémes, szürke, fehér és barna kiegészítőkkel dobhatsz fel. Emellett sok áruház kínálatában szerepel manapság bútorgomb, ami egy újabb kreatív megoldás lehet az új külcsínhez.

Lilával az egyensúlyért

Ha kisebb fába vágnád a fejszéd, próbálkozz textíliákkal és kiegészítőkkel! A lila 2018 színe, ezért bármelyik árnyalatát is választod, nem nyúlhatsz mellé. A nappalid dísze lehet egy mályva függöny, szőnyeg vagy sötétlila párna a bézs színű kanapén, de konyhád polcain is jól fognak mutatni a mályvaszínű tányérok és bögrék. Gondoltál már arra, hogy áthúzasd a kanapéd kárpitját? Erre is vannak remek videós tippek az interneten. A bíbor lila szövettel áthúzott kanapé meghatározó eleme lehet az egész nappalinak. Emellé már csak natúr színű kiegészítőket kell választani ahhoz, hogy drámai hatást érj el!

Szeretnél nagyobb átalakítást, mert unod már a lakásod színeit? Esetleg új lakásra gyűjtesz? Most itt egy kihagyhatatlan akció: a Fundamenta Triplázó Bónusz Akciójával háromszorosát érheti egy befizetésed! Ha most nyitsz akciós feltételeknek megfelelő Fundamenta Lakásszámlát, a befizetésed mellé bónusz jóváírást kaphatsz.